E-mail: info@futes-gazszereles.hu • Telefon: +36 20 366 7906

A padlófűtést sokan egy új fajta technológiának gondolják, azonban ez az egyik legősibb fűtési módszer, hiszen már az ókorban is alkalmazták. Igazán azonban csak a huszadik században terjedt el.

A padlófűtés működési alapelve, hogy a hőt lentről sugározza felfelé, így a padló közelében van a legmelegebb, a mennyezet felé haladva, pedig csökken a hőmérséklet. A padlófűtés nem tartozik épp a legolcsóbb fűtési alternatívák közé, de nagy kiterjedésű alapterületen sokkal gazdaságosabb, mint a többi fűtési opció. Így nem csoda, ha társasházakban szívesen alkalmazzák. A padlófűtés ma már az egyik legmodernebb fűtési technológiának számít, hisz rengeteg fejlődésen ment keresztül az idők folyamán. Egy padlófűtéssel felmelegített szobában a hőmérséklet 24 – 29 Celsius fok is lehet. A mennyezet közelében a hőmérséklet 18 – 20 Celsius fok. A hagyományos módszerekkel felfűtött helyiségek esetében ez általában pont fordítva van. A padlófűtés kialakítható az építkezés fázisában, de akár az utólagos beépítés is lehetséges. A padlófűtés esetében is többféle alternatíva létezik. Alapvetően sok helyen a hagyományos vízkeringetésű padlófűtést alkalmazzák.

A hagyományos vízkeringetésű padlófűtés során a kazán által 40 – 50 Celsius fokra felmelegített vizet egy szivattyú a fűtendő helyiség közelében lévő elosztó csomópontig szállítja, onnan pedig a padlóban elhelyezett csöveken keresztül a fűtővíz szerte áramlik, ezalatt leadva a hő nagy részét, majd a lehűlt víz a kazánhoz visszaáramlik. Az elmúlt években a padlófűtés egy gyorsabb alternatívája terjedt el, az elektromos padlófűtés. Sokan ódzkodtak ettől a fajta megoldástól, hisz az emberek fejében az a tévhit élt, hogy az elektromos padlófűtés afféle úri mulatság, magyarán drága. Azonban egyik jellemzője az alacsony beruházási költség, valamint az egyszerű kialakítás, emiatt nem csoda, hogy egyre népszerűbb.

Kérdezzen, válaszolunk!
Kérjen ingyenes visszahívást! | +36 20 366 7906