A hatékony fűtés alapja a megfelelő szigetelés

Bármennyire is korszerű fűtési alternatívában gondolkodik, ha a háza szigetelése nincs rendben, akkor az csak kidobott pénz lesz idővel. Nagyon fontos ellenőrizni a szigetelést, hogy tudja, a meleg vajon hol szökik el a házból, a fűtésszerelő szakemberekre más esetekben is sor kerülhet, de a szigetelés megelőzi a fűtésrendszerrel kapcsolatos problémákat.

A gázszámla csökkentése nem csak úgy csökkenthető, ha visszavesz a fűtésből. Van ennél egy sokkal hatékonyabb módszer is. Méghozzá a szigetelés szakszerű elkészítése. Kezdetben érdemes az audittal kezdeni. De, mi is az az audit? Az energetikai audit során a szakember felméri a ház energetikai állapotát, valamint, hogy hol szökik el a legtöbb energia, ezekután pedig megoldási javaslatot tesz. Akár az is kiderülhet, hogy a megoldás részeként szükséges az ablakok cseréje. Az audit során kiderül az is, hogy milyen minőségű és vastagságú szigetelés szükséges. Ez azért is lényeges, mert a szigorított energetikai rendeletnek való megfeleléshez szükséges. Az audit azért is fontos, mert ennek segítségével az alul szigetelés elkerülhető. Valamint a túlszigetelés sem történik meg, ami felesleges plusz költségekkel járna. Magát a szigetelést nem érdemes egyedül elvégezni, hisz ezzel többet árthat, mint használ. Kérje inkább szakértő segítségét.

Ahhoz, hogy pontosan tudja milyen mennyiségben és minőségben van szüksége szigetelőanyagra, szakember segítsége szükséges, mely már fél siker. A szigeteléshez szükséges anyagokat be lehet szerezni össze – vissza különböző gyártóktól, azonban úgy jár a legjobban, ha mindent egy helyről szerez be, hisz így biztosan egymással kompatibilis elemeket vesz meg. Ha az anyagok nem kompatibilisek egymással, abban az esetben akár káros reakciók is felléphetnek. A legjobb megoldás kérni a teljes rendszerre a gyártó garanciáját. Azt javasoljuk jóval a munka megkezdése előtt több gyártótól kérjen árajánlatot. A kivitelező csapat kiválasztásánál szintén érdemes körültekintőnek lenni.