Duguláselhárítás – segítünk, hogyan fogjon neki!

Eldugult a lefolyó, és lehetetlen a zökkenőmentes mosogatás? Esetleg a fürdőszobai összefolyóból jön mindig visszafelé a hab? Kevés bosszantóbb és problémásabb helyzet adódhat, mint az, ha a lakás szaniterei nem működnek optimálisan.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbben ilyenkor megpróbálnak a házilagos megoldásokkal kísérletezni, és mi tagadás, ezek sokszor tényleg eredményesek is lehetnek. A kisebb dugulásokat már egy egyszerű pumpálással meg lehet szüntetni, ha pedig duguláselhárító folyadékot, granulátumot is adunk ehhez, úgy a probléma hamar megoldható. De mi a helyzet a makacs dugulásokkal? Ezek általában zsiradékból, hajszálakból, a tusfürdők, mosópor és mosogatószer habjából, valamint ételmaradékokból állnak össze.

Ha a megelőzés nem is volt sikeres, de a helyzet orvoslásakor megéri körültekintőnek lenni, ellenkező esetben akár a rendszer is megsérülhet. A házilag használható csőgörények és a túlnyomásos próbálkozások helyett hívjon inkább szakembert a duguláselhárítás feladatára, aki még a makacs dugulásoknak is gyorsan a végére tud járni! Az átjárható lefolyók érdekében pedig célszerű a szanitereket mindig rendeltetésüknek megfelelően használni, így elkerülhető, hogy hamarosan újabb gócpont keletkezzen a rendszerben.