Fontos teendők csőtörés esetén

Nem sok olyan kellemetlen dolog történhet az otthonunkban, mint egy csőtörés. Ám legjobb a legrosszabb eshetőségekre is felkészülni. Mi most ebben próbálunk segíteni.

Mi a teendő, ha ilyen problémával állunk szemben?

A legelső és legfontosabb szempont, hogy megállapítsuk a probléma forrását és annak helyét. Majd ezt követően el kell zárni a vizet, hogy lehetőleg ne árasszuk el a lakást, ha ez eddig még nem történt meg. Csőtörés esetén a legjobb mindig szerelőt hívni, ugyanis ez egy olyan probléma, melyet nagyon nehezen lehet orvosolni főként saját kezűleg. Az mellett, hogy az egész lakást elúsztathatjuk még ennek tetejébe a vízszámlánk is nagyon megnövekedhet. A csőtörés számos oknál fogva kialakulhat, mint pl. a cső minősége, életkor, korrózió, a csövek feletti közúti terhelés, a gyökerek növik körbe, illetve a nem megfelelő áramlás és nyomás is közbe szólhat. A házi szennyvízelvezetés elvezetés ellenőrzése mindig a lakók dolga. Amennyiben a hálózaton belül keletkezik a csőtörés, akkor a legjobb, ha minél előbb szakemberhez fordulunk. A legegyszerűbben úgy győződhetünk meg a meghibásodásról, ha elzárjuk a vízvevő helyeket, ám a vízóra továbbra is forog. Akkor biztosak lehetünk abban, hogy valami problémával állunk szemben.

Csőtörés

Csőtörés

A csőtörés lehet kisebb és nagyobb volumenű is, amely nagyban befolyásolja a hozzá kapcsolódó munkálatokat. Amely költsége sajnos szinte minden esetben a tulajdonost terheli és az ő feladata megjavíttatni azt. A legfontosabb, hogy azonnal intézkedjünk, hiszen a kár egyre csak nő. A korszerű technológiának köszönhetően ma már, olyan csőjavítás is létezik, amely által nem kell feltárnunk vízcsöveket, hiszen azokat műszaki technológiák által megjavítják. Ebben az esetben nem szükséges a teljes burkolat feltárás, hiszen a hibás csőszakaszt két kisebb munkagödör közt belülről látják el korrózió gátló elemekkel.