Gázkészülékek karbantartása

A gázkészülékek is gyakran elromolhatnak, így a karbantartásuk rendkívül fontos lehet. Ahhoz, hogy megfelelően működjön, évente legalább egyszer ellenőrizni kell. Fontos ezt az eljárást még a fűtésszezon kezdete előtt elintézni, méghozzá képzett szakemberek által.

A gázkészülékek karbantartása nemcsak a biztonság és testi épség miatt fontos, hanem a gázfogyasztást is csökkentheti. Egy nem megfelelően működő, rossz állapotú gázkészülék akár 5-10%-al drágább lehet, mint egy jó állapotú, karbantartott darab. A karbantartás szükségességét még a földgázellátásról szóló törvény is kimondja, sőt kötelezővé teszi a fogyasztók számára a gázkészülékek biztonságban tartását. A tulajdonos kötelessége, hogy hiba esetén karbantartsa, szervizeztesse, vagy szükség esetén kicserélje a gázkészüléket.

A rendszeres karbantartás akár növelheti a készülék hatásfokát is, ami szintén csökkenti a költségeket. A gázkészülék karbantartását viszont nem szabad saját kezűleg, házilag elvégezni, mindenképpen hívjon képzett szakember a munka elvégzésére, hiszen a gázkészülék szerelés nem gyerekjáték, és akár emberéletekbe is kerülhet, keressen fel tehát egy gázszerelőt a karbantartás elvégzésére!