Konvektor csere és szerelés

A konvektorok beüzemelését, javítását, vagy cseréjét egy tapasztalt szakember egy szempillantás alatt képes elvégezni. Fűtésszezon előtt nem érdemes elhanyagolni a konvektor tisztítását, sem kivizsgálását. Nem érdemes az utolsó pillanatig várni, hiszen hirtelen beköszönthet a tél, és nem érdemes a fűtést kockáztatni.

Fűtésszezon előtt gyakran előfordul, hogy nem gyúl be a konvektor, és ezt egy kisebb procedúrával meg lehet oldani, még alkatrész cserét sem igényel. A konvektor tisztításának menete a következő: az égéstermék eltávolítása, az őrláng égésének ellenőrzése, fő égősor magasságának ellenőrzése, valamint a gyújtóláng színének ellenőrzése bekapcsolás után. A konvektor csere általában akkor esedékes, ha a készülékhez nem kapható már szükséges alkatrész.

Ha régi konvektorát lecserélné egy újra, gyakran meghibásodik, vagy esztétikailag nem túl kedvező, akkor érdemes egy új gázkonvektorra szert tenni, és egy szakértőre bízni annak beszerelését. A budapesti szakemberek több éves tapasztalattal rendelkeznek, profi módon végzik munkájukat, és kedvező áron nyújtanak magas minőségű szolgáltatásokat, így nyugodtan rájuk bízhatja gázkonvektorát.