A padlófűtés előnyei

Napjainkban a padlófűtés egyre népszerűbb, egyre többen gondolkodnak ennek alkalmazásában otthonukban. Ráadásul az egykori közhiedelemmel ellentétben ez egy egyáltalán nem drága fűtési alternatíva és a fűtésszerelő sem bajlódik vele annyit, mint amennyit feltételezhetnénk!

A padlófűtés nevében is benne van, hogy a helyiségek fűtésére alkalmas. Ugyanakkor a többi fűtési megoldással szemben alkalmas a helyiségek klimatizálására, vagyis hűtésére is. Ez abban az esetben igazán előnyös, ha a lakás falának része nagy üvegfelületekből áll, mivel ilyenkor a lakásba rengeteg hő árad a besütő nap által, így a padló ezeken a részeken szinte forró. A padlófűtés a vizet keringetve ezeket a részeket is kiválóan lehűti. Így a lakásban kellemes hőmérséklet lesz. A padlófűtés mellett a mezítlábas közlekedés sem lesz probléma, hisz a meleg padlón nem fog fázni a lába. További előny, hogy a padlón babázó vagy kisautót tologató gyerkőcök sem fognak megfázni. A padlófűtés nem egy állandó cserére szoruló dolog, hanem egy hosszútávra szóló fűtési rendszer, mely akár évtizedeken át melegen tudja tartani otthonát.

Bár a padlófűtés az egyik leghatékonyabb fűtési alternatíva szükség esetén akár más fűtéssel is variálható, például alacsony hőmérsékletű radiátorokkal. Talán az egyik legfontosabb tényező a padlófűtés esetében, hogy egyáltalán nem drága, sőt a hagyományos fűtési opciókhoz képest az olcsóbbik kategóriába tartozik. Míg egy radiátor kis felületen ad le hőt, addig a padlófűtést nagy alap területű helyiségben is alkalmazhatja. Ha érdeklődik a padlófűtés iránt, akkor valószínűleg számtalan képet látott már, amin hidegburkolatú felületek alá építették be a padlófűtést. Fontos tudni, hogy a padlófűtés ma már a parketták többségénél alkalmazható, erre a csomagoláson található nemzetközi jelzés utal. A padlófűtést ezenkívül helyiségeként tudja változtatni a fűtőkörök nyitásával, valamint zárásával, így a hőmérséklet szobánként szabályozható.