A gázkészülékek- és vezetékek felülvizsgálata minden évben elvégzendő feladat!

Azt már nyilván mindenki tudja, hogy a gázkészülékek- és vezetékek felülvizsgálata bizonyos időközönként kötelező jellegűen elvégzendő. Ez az idő jelenleg öt év, azonban talán érdemes ettől gyakrabban is felhívni a gázszerelőnket, és átnézetni vele a készülékeinket és a vezetékeinket, ha azt szeretnénk, hogy folyamatosan minden rendben menjen.

Hiszen gondoljunk csak bele, hogy öt év alatt mennyi minden történhet. Annyi idő alatt bőven többször is elromolhat valami. Egy felülvizsgálat pedig minden esetben olcsóbb, mintha egy nagyobb meghibásodás javításáért kellene, hogy fizessünk. Ráadásul sok esetben nemcsak a pénztárcánkat kell, hogy féltsük, hanem sajnos az életünket is.

Egy gázkészülék vagy gázvezeték esetében ugyanis előfordulhat, hogy szivárgás lép fel, egy gázszivárgás pedig önmagában sem kellemes, de ha bármilyen szikrát kap, akkor könnyedén robbanás tanúi is lehetünk. Ekkor pedig a kisebbik rossz, hogy a lakókörnyezetünk semmisül meg, de másik esetben pedig a saját életünket is elveszíthetjük. Ugyanez történhet, ha például a kazánunk robban fel. De persze ezek csak a legdrasztikusabb történések. De számos más szerencsétlenség és kár is megeshet, amelyeket minimális odafigyeléssel kiküszöbölhettünk volna. Belegondolva tehát mindenkinek egyértelmű lehet, hogy inkább megéri minden évben felülvizsgáltatni, mint kockáztatni.