A megfelelő szobahőmérséklet kiszámítása

Az új radiátor vagy fűtött törülközőtartó vásárlása kemény döntés, de mégsem olyan nehéz, ha tudja, hogy a kívánt radiátor elég erős-e ahhoz, hogy felmelegítse a helyet, ehhez pedig tudni kell, hogy melyik szobának milyen hőmérsékletre van szüksége.

Megfelelő hőmérséklet

Annak biztosítása érdekében, hogy egy új radiátor elég meleg legyen, pontosan (vagy a lehető legjobban) kell meghatároznia, hogy mennyi hőre van szüksége ahhoz, hogy a hely meleg és hívogató legyen. Az egyes helyiségek fűtésének módja számos tényezőtől és attól függ, hogy hol próbál fűteni. Minden helyiségnek más a fűtési igénye és más az “ideális” hőmérséklete, így az egyik szobához tökéletes radiátor nem biztos, hogy ideális egy másik szobához. Íme, amelyeket “tipikus” példáknak neveznénk, hogy az egyes helyiségeknek milyen melegnek kell lenniük. Nappali/étkező: 21-22 ° C. Konyha:20 ° C. Hálószoba/folyosó: 18 ° C. Fürdőszoba: 21 ° C. Ezek csak egyszerű irányelvek, amelyeket a legtöbb ember általában követ. Mérje meg terének magasságát, szélességét és hosszát méterben (vagy az Ön által preferált méretekben), és tartsa ezeket kéznél. Ha elvégzi ezeket a méréseket, ki kell derítenie, hogy mennyi hő vész el a szobájából.

Ehhez válaszolnia kell néhány egyszerű kérdésre: Van ablak vagy ajtó? Egy-, dupla vagy esetleg hármas üvegezésűek? Mi van a szoba felett és alatt, amelyet melegíteni kíván? Van üreges falszigetelése vagy sem? Miután megszerezte ezeket az alapvető információkat, könnyen kiszámolhatja a megfelelő hőmérsékletet. Ami a nappalit illeti, a radiátor külleme valószínűleg ugyanolyan fontos, mint a hőteljesítmény, de mégis oda kell figyelni rá, hogy meleg és hívogató helye legyen a pihenésre és a szórakozásra. Tehát tegyük fel, hogy a nappali dupla üvegezésű ablakai 4m²-esek, fapadlóval, felette fűtött helyiséggel, két külső fallal, szigetelt téglaüreggel, és a helyiség méretei 5m x 3m x 5m. Az ilyen jellemzőkkel és méretekkel rendelkező helyiséghez 7200 – vagy 2110 Watt teljesítményre lesz szükség.