E-mail: info@futes-gazszereles.hu • Telefon: +36 20 366 80 67

A cirkó és a kombi készülék elhelyezésének szabályai

Mielőtt bármilyen fűtőberendezés vagy fűtési rendszer mellett tennénk le a voksunkat, fontos ismernünk annak a sajátosságait, és a velük járó néhány szabályozást. Ne essünk abba a csapádba, hogy esetleg már megvásároltuk a kiválasztott készülékeket, és végül kiderül, hogy nem tudjuk a szabályozásnak megfelelően beüzemelni azokat.

Érdekel, elolvasom

A csőgörénnyel a dugulások ellen

Kisebb-nagyobb dugulások minden háztartásban előfordulnak. Ezek ellen többnyire védekezhetünk házi praktikákkal, azonban vannak olyan helyzetek, amikor valóban elállja valami a víz útját, az a valami pedig se előre, se hátra nem hajlandó elmozdulni.

Érdekel, elolvasom

A radiátorok főbb típusai

A laikusok számára a radiátor szó már önmagában is meghatározó, és nem igazán tudnák elképzelni, hogy mi mindenről lehetne beszélni velük kapcsolatban. A legtöbben így, amikor radiátorvásárlásra adják a fejüket, megveszik a legolcsóbbat, vagy azt, amelyiket a legjobb ajánlatnak tartják.

Érdekel, elolvasom

Ecet: a mosógépünket is tisztává varázsolja

Ritkán gondolunk arra, hogy azok a gépek, készülékek, tárgyak, amelyek kifejezetten a tisztításra szolgálnak, néha maguk is tisztításra szorulnak. Különösen igaz ez a mosógépünkre, amelynek a belső alkatrészeit nem is látjuk, így az ott esetlegesen felhalmozódó lerakódásokat sem tudjuk megszemlélni, így eszünkbe sem jut, hogy esetleg nem lehet maradéktalanul tiszta belülről.

Érdekel, elolvasom

Egyszerű megoldások a dugulások ellen

A lakáshoz tartozó szaniterek kifogástalan működése alapfeltétele annak, hogy jól érezzük magunkat otthonunkban. Ha folyamatos dugulással kell szembesülni a fürdőszobában, a konyhában vagy a toalettben, az rányomja a bélyegét a komfortosságra, és persze nem utolsó sorban rengeteg bosszúsággal is jár.

Érdekel, elolvasom

Hogyan működik a kombi kazán?

Otthonunk fűtéséhez szükségünk van egy megfelelő eszközre is, amellyel ez kivitelezhető. Erre a célra természetesen számos különböző fűtőeszköz közül válogathatunk. Az egyik elég népszerűnek nevezhető ilyen eszköz az úgynevezett kombi kazán, mely azon felül, hogy meleget biztosít a lakásunkban, a melegvíz-ellátásról is gondoskodik.

Érdekel, elolvasom

Hogyan válasszunk kazánt az otthonunkba?

Attól függően, hogy milyen lehetőségekkel rendelkezünk az otthonunkban, és hogy mivel szeretnénk fűteni, több típusú kazán közül választhatunk. Ha kazánokról van szó, akkor egyébként alapvetően két energiatípus közül választhatunk, melyek egyike a gáz, a másik pedig a fa, illetve a szén.

Érdekel, elolvasom

Mely kazánokkal melegíthetjük fel a vizet is miközben fűtünk?

A téli hidegben elég sok pénzt és energiát szánunk arra, hogy felmelegítsük az otthonunkat. Nem csoda hát, ha szeretnénk ugyanazzal az energiamennyiséggel a meleg vizet is előállítani. Ez egyrészt igen költséghatékony megoldásnak nevezhető, másrészt pedig környezetbarát is, hiszen nem szükséges külön csak arra energiát pazarolnunk, ami a már eleve is használt energiamennyiséggel is megoldható.

Érdekel, elolvasom

Mivel fűtsük a kandallót?

Nagyszüleink korában még a legtöbb háztartásban kandallóval fűtöttek. A népszerűsége ennek a fűtési módszernek azóta valamivel csökkent, azonban az újabb típusú, kinézetre igencsak megváltozott, modernebb jellegű kandallók még mindig sok házban biztosítanak meleget az ott lakóknak.

Érdekel, elolvasom

Fővezeték tisztítás

A fővezetékek sajnos több ok miatt is eldugulhatnak. Például a vízkövesedés miatt, vagy gyökérbenövés miatt, de a leggyakoribb ok viszont az, hogy nem elég az a mennyiségű víz, amit használunk. A vezetékek keresztmetszete elég terjedelmes ahhoz, hogy a megfelelő mennyiségű vízzel minden áthaladjon rajta, persze a normális keretek között.

Érdekel, elolvasom

Duguláselhárítás a hírhedt bórax segítségével

Ön hallott már a bóraxról? A bórax, vagyis a nátrium-tetraborát már több ezer éve tisztítószerként szolgál, viszont a mai reklámokban szinte már alig szerepel. Elfelejtik, hogy a bórax nemcsak ipari célokra alkalmas, hanem akár háztartási felhasználásra is, méghozzá a duguláselhárításra.

Érdekel, elolvasom

Gondoljon már most a fűtési szezonra!

Szeretné, ha a fűtési szezonban minden rendben menne, és nem akkor szembesülne meghibásodásokkal, amikor már kint mínuszok röpködnek? Míg tart a nyári forróság, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy ez nem mindig lesz így.

Érdekel, elolvasom

A légbeszívó szelep hatékony alkalmazása

Légbeszívó szelepet, akkor szoktunk alkalmazni, amikor nem tudjuk megoldani más módszerrel, hogy a lefolyó rendszerében ne alakuljon ki vákuum. Minden lefolyónak muszáj szellőznie néha, mert ha nem szellőzik, akkor a nagy mennyiségű víz lefolyása során vákuum keletkezik és a kifolyó víz a csővezetékekben megszorul pontosan úgy, mint ahogy a víz beszorul egy szívószálba.

Érdekel, elolvasom

Kertépítés és dugulások? Van kapcsolat!

Ha a dugulás témaköre kerül szóba, akkor legtöbben azonnal az ingatlanon belüli okokra szoktunk gondolni. Ugyan kétségtelen, hogy a konyhai, fürdőszobai szaniterek nem megfelelő használata nagymértékben hozzájárul a dugulások kialakulásához, de nem ez az egyetlen oka a kellemetlenségnek.

Érdekel, elolvasom

A szén-monoxid érzékelő fontossága!

Sajnos a szén-monoxid világszerte egyre több gondot okoz, főleg akkor, amikor megérkezik a fűtési szezon. A szén-monoxid egy szagtalan és színtelen gáz, ami könnyen keveredik a levegővel és először rosszullétet, majd halált is okozhat, amennyiben kellő időben nem észlelik az „alattomos” gázt.

Érdekel, elolvasom

Mágneses ciklonszűrő a fűtési rendszerben

A mágneses ciklonelvű iszapelválasztók egy rendkívül erős mágnest tartalmaznak, ez a mágnes pedig megfogja a mágnesezhető részecskét, a ciklon elvű kialakítás pedig egy szívóhatást fejt ki, amelynek segítségével a szennyeződések a helyes irányba haladnak majd.

Érdekel, elolvasom

Dugulások megelőzése: egyszerűbb, mint gondolná!

Az ingatlanokban előforduló dugulások nem válogatnak. Mindegy, hogy új építésű ingatlanról van szó, vagy egy régi típusról, a dugulás bárhol előfordulhat. A csövek elzsírosodása egyébként is természetes folyamat, de a problémára rásegíthet az, ha nem megfelelően használjuk a szanitereket.

Érdekel, elolvasom

Olajradiátor helyett fűtőpanel?

Az olajradiátorok sokkal lassabban fűtenek, ráadásul a vezérlésük is sokkal pontatlanabb, mint egy modern, korszerű elektromos radiátor vezérlése, amely elektromos termosztáttal rendelkezik. Az olajradiátor, bár tárolja valameddig a hőt, viszont nem olyan mértékben, hogy a megtakarítás lehetséges legyen.

Érdekel, elolvasom

Szuez szifon tisztítása

Sajnos minden ember életében eljön az a pillanat, amikor saját maga kell kitakarítsa a szifont, ami valószínűleg a világ leggusztustalanabb munkája, de egyszer ezt is el kell végezni. Az is igaz viszont, hogy ha legalább kéthavonta tisztítaná, akkor nem gyűlne benne össze annyi szennyeződés, és kevésbé lenne gusztustalan.

Érdekel, elolvasom

Hány féle elektromos fűtés létezik?

Hideg téli estéken ki ne szeretne egy jól fűtött lakásban nyugovóra térni? A fűtésnek nagymértékben hozzájárul az ember komfortérzetéhez, így ez azon kevés dolgok közé tartozik, amelyeken igazán nem érdemes spórolni.

Érdekel, elolvasom

A kondenzációs kazán előnyei

A kondenzációs kazánok a füstgáz hőjének a felhasználásával működnek, és ez által sokkal nagyobb hatékonyság érhető el velük. A régi kazánok esetében a füstgáz mind eltávozik a kéményen keresztül, ezáltal pedig hőveszteség jön létre, hiszen maga a füst is magas hőmérsékletű.

Érdekel, elolvasom

Gázszerelés – inkább bízzuk a profikra!

Ki ne hallott volna már olyan sajnálatos esetről, ahol egy gázrobbanás következtében többen életüket vesztették, vagy mindenük oda veszett, egy egész élet munkája? Sajnos, az ilyen típusú robbanások még most sem ritkák, annak ellenére, hogy az internet szinte feldolgozhatatlan mennyiségű információval rendelkezik a téma kapcsán.

Érdekel, elolvasom

Pelletfűtés: a környezetbarát fűtési megoldás

A környezettudatosság egyre fontosabbá válik napjainkban, hiszen egyre égetőbb kérdés Földünk megóvása. Ezzel együtt várható és elvárható is, hogy elerjedjenek a különféle környezetbarát fűtési megoldások is, amilyen a pelletfűtés is, mely nem csak kíméli a levegőnket és a környezetet, de gazdaságos megoldás is, hiszen a fűtőanyag is olcsóbb, mint a gáz, a szén vagy éppen […]

Érdekel, elolvasom

Duguláselhárítás otthon

Előbb vagy utóbb minden háztartásban bekövetkezik az, amitől a háziasszonyok félnek: ez pedig nem más, mint a lefolyórendszer eldugulása. Bármennyire is próbálunk ügyelni mindenre, bármilyen szűrőr is használunk, az ilyesmi úgysem kerüli el az embert hosszútávon, hiszen míg a mosdóban az apró szappandarabkák, a hajszálak és a különböző tisztálkodásra használt szerek rakódnak le egy idő […]

Érdekel, elolvasom

Biztonságos és takarékos fűtés? Ellenőriztesse már most!

Szeretné biztonságban tudni családját és saját magát a fűtési szezonban? Nem lehet elégszer hangsúlyozni a gázkészülékek időben, szakemberrel történő átnézetésének fontosságát. Sajnos még mindig nagyon sokat hallani a téli időszakban a hibás készülékek okozta balesetekről, melyek akár halálos kimenetelűek is lehetnek.

Érdekel, elolvasom

Gáztűzhely üzembe helyezése: mire számítsunk?

Egy modern konyhába modern tűzhely is dukál. Hiszen ki szeretne elavult, régi berendezésen főzni napról-napra az egyébként talán vadonatúj, gyönyörű konyhájában? A modern tűzhely kiválasztása azonban több kérdést is maga után von, hiszen ha ilyenkor egy gáztűzhelyre esik a választásunk, akkor számos további kiadásra, procedúrára is számítanunk kell.

Érdekel, elolvasom

Radiátor csere, konvektor cseréje

Nyári radiátor, konvektor csere van készülőben? Itt az idő a konvektorok és radiátorok cseréjére? Szakembereink a legnagyobb készséggel állnak rendelkezésére, és bizton számíthat tanácsaikra. A radiátorok, vagy konvektor csere során mindig a lehető legjobb ajánlatokkal készülünk. A radiátor csere önmagában nem egy nagy feladat, de mindenképp jobb, ha szakember végzi, ugyanis az alapos munka sok […]

Érdekel, elolvasom

Kazán csere

Kazán és cirkó csere a nyáron Budapesten, vagy  körzetében? Kérjen kedvezményes és megbízható ajánlatot kazán vagy cirkó csere során munkatársainktól! Egyedi igényeit és a lakóépület típustá figyelembe véve a legjobb megoldásokat ajánljuk Önöknek. Lecserélné cirkóját? Ajánlunk jobbat, olcsóbban hosszútávra! több éves garanciával! Szerelőink és beszerzési csapatunk a lehető legjobb áron szállítja a termékeket és szolgáltatásokat. Nyári cirkó és […]

Érdekel, elolvasom

A radiátor légtelenítése

Ha eljön a tél és eljön az ideje a radiátor bekapcsolásának, gyakran előfordul, hogy a radiátor nem melegít úgy, mint a tavaly. Ilyenkor nem kell rögtön szerelőhöz fordulni, néhány lépést otthon is elvégezhet, amivel javíthat a helyzeten.

Érdekel, elolvasom

Hatékony tippek a penész elkerülésére

Amikor megérkezik a fűtésszezon, ezzel általában megérkezik a penészedés is. Ezt a kellemetlen penészedést viszont meg lehet akadályozni bizonyos óvintézkedésekkel. Az első az, hogy amikor sor kerül a lakás szigetelésére, érdemes lehet páramentesítő szigetelést használni, hiszen azzal el lehet kerülni a penészedést.

Érdekel, elolvasom

Hogyan tartsuk melegen lakásunkat?

Télen gyakran ébredünk ködös, hideg reggelekre, ilyenkor pedig a legfontosabb teendő, hogy otthonunkat megvédjük a hidegtől, és melegen tartsuk azt. A szigetelés az egyik legfontosabb feladat a hideg időkben.

Érdekel, elolvasom

Mire figyeljen WC vásárláskor?

Vásárlás előtt mindenképpen érdemes elgondolkodni azon, hogy hová is kerül a megvásárolt WC csésze és a WC tartály, hiszen nem ugyanolyan csésze szükséges falban levő lefolyócsőhöz és a padlóban levőhöz.

Érdekel, elolvasom

Miért válasszon akril kádat?

Manapság egyre elterjedtebb és népszerűbb az akril kád beszerelése a modern fürdőszobákba, és már lassan kezdi kiszorítani a régi zománcozott fémkádakat. Az akril egy könnyen formázható anyag, amely hőre lágyul, és rendkívül könnyen munkálható.

Érdekel, elolvasom

Hibák, amiket házi duguláselhárítás során követhetünk el

Amikor a háziasszonyok észreveszik a dugulást, sokszor kezdenek saját akcióba, és próbálják megoldani a problémát házi praktikákkal, vagy ha már nagyobb a baj, akkor is halogatja a szerelő hívást, mondván, hogy majd ő megoldja otthoni módszerekkel, de sajnos ezek a házi praktikák nagyon kevés esetben válnak csak be, és akkor is okozhatnak utólagos problémákat.

Érdekel, elolvasom

Duguláselhárítás ajánlatkérés

Duguláselhárítás előtt a legfontosabb feladat az, hogy rendeljen egy szakképzett szerelőt, és járjon utána annak is, hogy a szerelő milyen eszközökkel dolgozik, valamint, hogy hány éves tapasztalattal rendelkezik.

Érdekel, elolvasom

Dugulás elleni hatékony szerek

Ha biztosra akar menni, és mindenképpen otthoni módszerekkel szeretné megelőzni a dugulást, akkor vannak bizonyos szerek, amelyekkel ezt megteheti. Oda kell figyelni a szerek kiválasztásánál, hiszen a márka, és az ár nem mindig tükrözi a minőséget, és sokszor van olyan, hogy egy drága, szép csomagolású termék még csak ront a helyzeten.

Érdekel, elolvasom

A dugulás lehetséges okai

A dugulás oka legtöbbször nem a rosszul felépített rendszer, hanem inkább a saját magunk figyelmetlensége. A dugulás oka tehát legfőképpen a zsírok, és ételmaradékok, de akár samponok és tusfürdők lejutása a lefolyóba.

Érdekel, elolvasom

A padlófűtés előnyei

Ha központi fűtésről beszélünk, akkor minden bizonnyal elsőre egy kazános és radiátoros megoldás jut az eszünkbe. Pedig egy kazánnal felszerelt házat nemcsak radiátorokkal lehet felfűteni. Egyre népszerűbb ugyanis a padlófűtés is, ahol a fűtővíz a padlóban elhelyezett csövekben áramlik, és innen adja le a hőt.

Érdekel, elolvasom

Duguláselhárítás: feltétlenül muszáj a környezetet is szennyeznünk vele?

A dugulás szinte minden háztartásban előforduló jelenség, mely akárhogy vigyázunk, időről időre csak felüti a fejét. Ezzel együtt sokszor megjelennek a kellemetlen szagok is, melyek akár az egész lakást be tudják járni. Az első dolog, amit a legtöbben tesznek ilyenkor, az egy jó erős vegyszer megvásárlása, amelyet aztán nagyobb mennyiségben bele is töltenek az eldugult […]

Érdekel, elolvasom

Csőtörés a kertben? Komoly gondot okozhat!

Ha visszafelé folyik a szennyvíz a toalettben, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy valójában akár csőtörés is állhat a háttérben. Ilyen esetben nagyon fontos, hogy azonnal szakemberhez forduljunk, hiszen nem csak otthonunk higiéniáját kockáztatjuk, de a toalett is használhatatlanná válik.

Érdekel, elolvasom

Hogyan legyen gazdaságosabb a fűtésünk?

A megfelelő fűtés elengedhetetlen otthonunkban, hiszen ez nélkül igencsak nehezen képzelhetőek el a hideg téli napok. Azonban azért a plusz melegért sokszor igen borsos árakat kell kifizetnünk. Azonban fontos tudnunk, hogy van egy-két tényező, amely nagymértékben befolyásolja azt, hogy mennyi az a meleg, amely csakúgy kiszivárog otthonunkból, és ez által többletköltségeket jelent.

Érdekel, elolvasom

Hogyan előzhetjük meg, hogy villanyszerelőt kelljen hívni?

Sajnos időről időre minden háztartásban előfordul, hogy meghibásodnak az elektronikus eszközök, de ezen felül az is előfordulhat, hogy az áramhálózatunk igényel javítást. Ennek leggyakoribb oka az, ha az elektronikus eszközeink okoznak a rendszerünkben valamilyen problémát, vagy ha egy-egy vihar esetén csap le a közelben egy villám. Ez utóbbi igen gyakori probléma, azonban viszonylag könnyen kiküszöbölhető.

Érdekel, elolvasom

Mit tehetünk a dugulások megelőzéséért?

Az ingatlanokban azok korától, jellegétől függetlenül előfordulhatnak dugulások. Természetesen nagyon sok múlik azon, hogy miként használjuk a szanitereket és a lefolyók állapotára ügyelünk-e eléggé. De mégis mit lehet tenni annak érdekében, hogy ne keserítsék meg makacs dugulások a mindennapokat?

Érdekel, elolvasom

Mikor hívjunk szakembert a duguláshoz?

Ha a duguláselhárítás témája kerül szóba, akkor a legtöbben azonnal a vele járó kiadásokra gondolnak, és igyekeznek inkább házilagos módszerekkel megoldani a helyzetet. A makacs dugulások esetében azonban nem éri meg sokáig várni a szakember felkeresésével, hiszen a házilagos próbálkozások és a duguláselhárító vegyi anyagok sokszor többe kerülnek, mintha még időben kihívtuk volna a profit.

Érdekel, elolvasom

Megéri tanúsítvánnyal rendelkező szerelőt hívni?

Mindenkivel előfordul, hogy szerelőt kell hívnia. Legyen szó akár a vízvezetékeinkről, dugulásról, gázszerelésről, fűtésszerelésről vagy villanyszerelésről, valamelyik szakemberére biztosan lesz még szükségünk. Persze mikor a baj bekövetkezik, senki sem szeretne nagyobb összegeket költeni a javíttatásra, épp ezért mindenki igyekszik minél olcsóbb szerelőt találni.

Érdekel, elolvasom

Stílusos fűtőtestek

A legalacsonyabb árú fűtőtestek acélból készültek, és a legtöbb ember ilyeneket vásárol, ez viszont súlyos hiba, hiszen ezek könnyen meghibásodnak, és a fűtőtestet azért vásárolunk, hogy hosszútávra megbízható legyen. Ezért érdemes olyan alumínium radiátorokra szert tenni, amik hatékonyak, és különleges design-al rendelkeznek, ami még a lakás esztétikáját is nagyban feldobhatja.

Érdekel, elolvasom

Vízmelegítő gázkészülékek tisztítás

A vízmelegítő biztonságos működéséhez évente legalább egyszer érdemes egy gázszerelő szakemberrel elvégeztetni a készülék átvizsgálását, valamint tisztítását. Az, hogy minden évben karbantartja és tisztítja készülékét, nagyban megnövelheti a vízmelegítő élettartamát, és javítja a működését is.

Érdekel, elolvasom

Konvektor csere és szerelés

A konvektorok beüzemelését, javítását, vagy cseréjét egy tapasztalt szakember egy szempillantás alatt képes elvégezni. Fűtésszezon előtt nem érdemes elhanyagolni a konvektor tisztítását, sem kivizsgálását. Nem érdemes az utolsó pillanatig várni, hiszen hirtelen beköszönthet a tél, és nem érdemes a fűtést kockáztatni.

Érdekel, elolvasom

Gázkészülékek karbantartása

A gázkészülékek is gyakran elromolhatnak, így a karbantartásuk rendkívül fontos lehet. Ahhoz, hogy megfelelően működjön, évente legalább egyszer ellenőrizni kell. Fontos ezt az eljárást még a fűtésszezon kezdete előtt elintézni, méghozzá képzett szakemberek által.

Érdekel, elolvasom

Fűtés a vegyestüzelésű kazánnal

A vegyestüzelésű kazánokat azért hozták létre, hogy megkönnyítsék a tüzelőanyaggal való környezetbarát fűtést. Ezekben a kazánokban lehet akár brikettet, kerti hulladékot, pelletet, tűzifát és szenet is égetni.

Érdekel, elolvasom

Milyen a jó és minőségi munkát végző villanyszerelő?

A villanyszerelő feladatai igen sokrétűek. Összességében elmondható, hogy mindenhol szükség van rá, ahol elektromosság van. Fő feladata a villamos fogyasztók áramellátásához szükséges vezetékrendszerek kiépítése és javítása. Fogyasztásmérő helyeket hoz létre, megszereli az elosztó berendezést.

Érdekel, elolvasom

A víztakarékos csap előnyei

Egy olyan csapból, amely nem víztakarékos 3 perc alatt kb. 45 liter víz folyik ki. Nem feltétlenül muszáj kicserélni a régi csapot egy új víztakarékosra, lehet akár egy víztakarékos betétet szerelni a régi csapra, vagy zuhanyfejre. Így akár az elfogyasztott víz mennyisége a felére is csökkenhet, és így energiát is megtakaríthat.

Érdekel, elolvasom

A rézcsöves fűtési rendszerek előnyei

Az ókori egyiptomiak már időszámításunk előtt körülbelül 2750 évvel tisztában voltak vele, hogy ha vízvezetékek készítéséről van szó, akkor alapanyag szempontjából a réz a lehető legjobb választás. Később a rómaiak is felismerték a réz fontos szerepét a vízellátás megoldásában, ezek egy része még ma is megtekinthető, így nyilvánvalóan kiállta az idő próbáját is.

Érdekel, elolvasom

A gázszerelés házilag veszélyes is lehet!

Olyan időket élünk, amikor gyakran kényszerülünk rá a spórolásra, különben még a számláinkat sem tudnánk mindig időben kifizetni. Ilyenkor érdemes odafigyelnünk arra, hogy mire mennyit költünk, hiszen ha elég tüzetesen átvizsgáljuk a költségvetésünket, akkor biztosan találunk valamit, amit, legalább ideiglenesen nélkülözni tudunk.

Érdekel, elolvasom

Mikor hívjunk duguláselhárító szakembert?

A háztartásokban elég gyakran előfordulhatnak különböző dugulások, de ezek jelentős hányada némi odafigyeléssel és jártassággal megszüntethető. Általánosságban érdemes elmondani, hogy a legjobb módszer a megelőzés; érdemes havi vagy kéthavi rendszerességgel csőtisztítást végezni.

Érdekel, elolvasom

Haj a fürdőszobai lefolyókban

A fürdőszobai dugulások legfőbb okozója a haj. A tisztálkodás közben folyamatosan olyan szennyeződések kerülnek a fürdőszobai lefolyókba, amelyek képesek megtapadni a csövek falán. A szappanmaradványok, samponok, sminkszerek, testápolók és különböző krémek mind-mind szennyeződést jelentenek a csövekben.

Érdekel, elolvasom

Védekezés villámok ellen

A villámokkal kapcsolatban általános tévhitek keringenek; tudni kell, hogy a villámcsapás nem csak abban az esetben okozhat anyagi károkat, ha a saját lakóingatlanukba csak bele, hanem akkor is, ha a relatív távolban történt a villámcsapás, de az elektromos terhelés valamilyen módon – vezetékeken – eljutott a háztartásunkig.

Érdekel, elolvasom

A fagymentesítő elektromos fűtőtest

Léteznek olyan speciális igények, amikor kívánatos hőmérséklet fagypont felett tartása. Ennek számos gyakorlati jelentősége lehet. Ezek a berendezések kiválóan alkalmasak a fagyás által okozott károk megelőzésére, de nem alkalmasak fűtésre.

Érdekel, elolvasom

Az elektromos fűtés előnyei

Amikor egy fűtési megoldás vagy egy energiahordozó alkalmazásáról beszélünk, elsőként az ár kérdését vesszük górcső alá. Az elektromos fűtést alapvetően drágábbnak minősíthetjük a gáznál, azonban ez az állítás napjainkban már nem feltétlenül igaz.

Érdekel, elolvasom

Különleges radiátorok a belsőépítészetben

Tévesen azt gondolnánk, hogy a radiátorok csak öntöttvasból vagy alumíniumból készülhetnek. Valóban ez a két típus a legelterjedtebb, de ez nem jelenti azt, hogy ne választhatnánk olyan fűtési megoldást, ami a belsőépítészet részét képezi.

Érdekel, elolvasom

Öntöttvas vagy alumínium radiátor?

Még ma is sokszor felvetődik a kérdés, hogy egy fűtési rendszer beszerelése során az öntöttvas vagy az alumínium radiátor jelenti-e a szerencsésebb választást. Régebben természetesen az öntöttvas radiátorok uralták a piacot, de szépen lassan megérkeztek az alumíniumból készített társaik és méltó kihívóik lettek.

Érdekel, elolvasom

A csaptelep kiválasztása

Csaptelepet választani nem is olyan egyszerű. Mindenekelőtt meg kell felelnie a gyakorlati elvárásoknak, megfelelő mérettel kell rendelkezzen és lehetőleg a külalakjára is próbálunk figyelni.

Érdekel, elolvasom

Fűtés inverteres klímával

Az inverteres klíma energiahatékonysága elsősorban a névleges teljesítményen alapszik. Ennek köszönhetően a klíma berendezés képes „beosztani az erejét”. A működése során csak ritkán, az üzemidő 10-20  százalékában dolgozik teljes kapacitással, ez pedig a hónap végén a villanyszámlánkon mutatkozik meg igazán. Az inverteres klímát az ilyen jellegű tulajdonsága teszi igazán alkalmassá a fűtésre is.

Érdekel, elolvasom

Fűtés infrapanellel

Az infrapaneles fűtés nem véletlenül lett egyre népszerűbb és keresettebb megoldás az utóbbi években. Két nagyszerű tulajdonsággal rendelkezik, amelyek miatt egyre többen döntenek az ilyen jellegű fűtési megoldások mellett.

Érdekel, elolvasom

Az intelligens elektromos rendszerek

Az egyre fejlődő világunkba szinte valóssággá válnak a 80-90-es évek filmjeiben is felbukkanó okos házak. Egy intelligens elektromos rendszerrel felszerelt lakás kényelmet és eleganciát biztosít tulajdonosa számára, és ami nagyon fontos szempont, hogy bizonyítottan csökkenti a költségeket is.

Érdekel, elolvasom

Az elektromos áramkörök túlterhelése

Egy túlterhelt elektromos áramkör jóval több áramot szállít, mint amennyire eredetileg azt megtervezték. Az elektromos áramkörök túlterhelése nagy veszélyt is hordoznak magunkban, ugyanis számos tűzeset forrása a felelőtlen túlterhelés.

Érdekel, elolvasom

Az elektromos jellegű veszélyek

Az elektromos jellegű veszélyek láthatatlanok, ugyanakkor halálos kimenetelűek is lehetnek, ami áramütést vagy akár tüzet is okozhat. Ezek a valós kockázatok könnyen megelőzhetőek, ha a vezetékeket időszakonként ellenőrzés alá helyezzük egy szakembere segítségével.

Érdekel, elolvasom

Milyen mosogatót válasszunk?

Amikor a konyhai mosogató kiválasztásáról van szó, elsősorban funkcionális szempontokat szoktunk figyelembe venni, és a design csak másodlagosnak bizonyul. Napjainkban letehetjük a voksot rozsdamentes acélból, kerámiából vagy akár gránitból készült berendezés mellett is.

Érdekel, elolvasom

Szennyvízcsatorna kiválasztása

Az ingatlanokhoz tartozó szennyvízelvezetés kizárólag akkor működhet hatékonyan, ha mind a szennyvízcsatorna kiválasztására, mind annak beépítésére kiemelt figyelmet fordítunk. Ez nem csak az optimális működés, de a dugulások megelőzése kapcsán is rendkívül fontos.

Érdekel, elolvasom

Miért jó a gázkazán karbantartása a fogyasztónak?

A gázkazánok karbantartása kötelessége minden, gázszolgáltatást igénybe vevő személynek, aki fontosnak érzi maga és családja biztonságát. Nemcsak arról van szó, hogy a szabályozásnak megfelelően eljárva évente ellenőriztesse a gázkészülékeket, de az is fontos, hogy tudatában legyen, minden apró rendellenesség aggasztó lehet.

Érdekel, elolvasom

A duguláselhárítást ne vegye félvállról!

Sokan vagyunk úgy vele, hogy a mindennapi rohanásban igyekszünk minél egyszerűbb és gyorsabb módot találni az otthonunkkal kapcsolatos kellemetlenségek elhárítására. Ezek közül az egyik különösen bosszantó nem más, mint a fürdőszobában, a konyhában és a toalettben előforduló dugulás, amely akár egészen nagy méreteket is ölthet.

Érdekel, elolvasom

Mi a teendő csőtörés esetén?

Csőtörés estén először is meg kell állapítani a csőtörés helyét, elzárni a vizet, majd ki kell hívni a vízvezetékszerelő-szakembert, hogy elvégezze a munkálatokat. Minél előbb érdemes ezt megtenni, mert a vízelfolyás a vízszámla jelentős növekedésével járhat, ami nem tesz jót a pénztárcánknak.

Érdekel, elolvasom

A lakberendezés egyik alapeleme a világítás

A lakás berendezésekor fontos a világítás szerepe. A világítás, ami fényt ad a térnek. Ami bevilágítja a nappalit, a hálószobát, a dolgozószobát vagy a gyerekszobát. A világítás nem csak mint funkció jelentőségteljes, hanem a lakberendezés egyik eleme is. Méghozzá az egyik alapeleme.

Érdekel, elolvasom

Mi a rövidzárlat?

A rövidzárlat azt jelenti, hogy az áramkör két pontja között az ellenállás kismértékű. A két pontot összeköti. Mivel nagyon pici ellenállású a rövidzár, ezen keresztül magas áram folyhat, a két pont közötti feszültségkülönbség szerint.

Érdekel, elolvasom

Szennyvízcsatorna megfelelő lejtése

A szennyvízcsatorna megfelelő lejtéséről előírás van. A Magyar Nemzeti Szabványok Jegyzéke pontos leírást közöl erről. Semmiképpen nem szabad túl nagy lejtést adni a lefolyóvezetéknek, mert akkor a víz lezúg, a szilárd kommunális szennyeződés pedig ott marad.

Érdekel, elolvasom

Rólunk

Az Eurogáz Hungária Kft villanyszerelő csapata Közös értékeinket minden nálunk dolgozó kollégánk maximálisan képviseli és teljesíti, melyek minden esetben ügyfeleink érdekeit tartják szem előtt, mert hisszük, hogy hosszú távon csak úgy lehetünk sikeresek, ha munkáink ügyfeleink szemében minden igényt kielégítően fejeződnek be! Legfőbb értékeink a hosszú távú költséghatékonyság, melynek alapkövetelménye a profi, és magas színvonalú […]

Érdekel, elolvasom

Mire jó az áramvédő kapcsoló?

Mire jó az áramvédő kapcsoló? A hivatalosan Fi-relének nevezett kapcsoló alapvető része a biztosítótáblának. Régebbi tábláknál nem jellemző, de pótolandó. Uszodákban, iskolákban, építkezések elosztóiban, tűzveszélyes helyeken előírás a megléte. Életet menthet. Az elektromos berendezések fémtestén keletkező túlfeszültség miatti balesetek ellen véd. Többféle van. Pólusszám és áramtípus szerint csoportosíthatók. Fi-relé. Hogy működik? Fi-relé. Hogy működik? Ha […]

Érdekel, elolvasom

A hosszabbító használata

A hosszabbító használata egyszerű, mégis a hosszabbítót sokan felelőtlenül használják, ez baleseteket okozhat. Több előírás is van a hosszabbítók szakszerű használatára, amiket otthon is fontos betartani. A hosszabbító biztonságos használata A hosszabbító biztonságos használata elengedhetetlen. A hosszabbítóknál figyelni kel, nehogy túlterheljük velük a hálózatot, mert ez tűzveszélyes. Több elosztót, hosszabbítót tilos egymásba csatlakoztatni. A hosszabbítók […]

Érdekel, elolvasom

Hosszabbító, elosztó

A Hosszabbító, elosztó hasznos dolog. Az elektromos asztali elosztóknak, azaz hosszabbítóknak nevezzük azokat a csatlakozókat, melyek segítségével az aljzattól távol elhelyezett készülékeinket ellátjuk árammal, és amik segítségével egy fali dugaszolóaljzat több készüléket láthat el árammal. Milyen a jó hosszabbító? Milyen a jó hosszabbító? Nagyon fontos, hogy elektromos berendezésekből a legjobbat használjuk, hiszen életveszélyes áramütést és […]

Érdekel, elolvasom

A jó villanyszerelő

A jó villanyszerelő precíz. Manapság hatalmas a választék, ha szakembert keresünk és nehéz kiszűrni, ki a profi. Régebben ez könnyen ment, falun ma is mindenki ismer mindenkit, de a városban idegenekben kell megbíznunk. Hogyan válasszunk villanyszerelőt? Hogyan válasszunk villanyszerelőt? Akkor járunk a legjobban, ha van már „bejáratott” szerelőnk vagy valaki, aki például a szomszédoktól leinformálható, […]

Érdekel, elolvasom

Villanyszerelés nedves helyiségekben

A villanyszerelés nedves helyiségekben veszélyes. Vizes helyiségek hálózatának kialakításánál, eszközök üzemeltetésénél fokozott körültekintésre és speciális dolgokra van szükség. A magyar szabvány alapján a fördőszoba, WC, mosókonyha és rossz szellőzésű pince számít nedves helyiségnek. Villanyszerelés a fürdőszobában A villanyszerelés a fürdőszobában körültekintést igényel. A fürdőszobát elektromos berendezések elhelyezése szempontjából négy zónára osztjuk. A fürdőkád vagy zuhanytálca […]

Érdekel, elolvasom

LED vagy energiatakrékos izzó?

LED vagy energiatakrékos izzó? Manapság a hagyományos izzókat felváltja a LED technológia és az energiatakarékos izzók, azaz kompakt fénycsövek. A kettő között hatalmas különbségek vannak és egyértelműen kiderül, hogy jobban járunk, ha jó minőségű LED-izzókat vásárolunk. Miért inkább a LED? Miért inkább a LED? A LED-izzóknál jobb gyártási technikákat alkalmaznak, ezzel biztosítják a megfelelő hőelvezetést, […]

Érdekel, elolvasom

A LED világítás térhódítása

A LED világítás térhódítása elkezdődött. A Led-izzók megbízhatóan működnek akkor is, ha folyamatosan világítanak, és ha rendszeresen fel-le kapcsoljuk őket. Ez a hatékony hőelvezető rendszernek köszönhető, ami megakadályozza az izzókat a túlmelegedésben. Egy megbízható LED-izzó akár 35000 órán keresztül képes világítani. Ami, ha nem egyfolytában használjuk egy fél életre elegendő. A LED izzó A LED […]

Érdekel, elolvasom

A kompakt fénycső egészségtelen?

A kompakt fénycső egészségtelen? Manapság egyre elterjedtebb a kompakt fénycső használata, amit a köznyelv energiatakarékos izzónak hív. (Hibásan.) Sajnos azonban ezek a fényforrások sok negatív tulajdonsággal rendelkeznek. Néhányuk fénye egészségtelen a szem számára, rövid idő alatt komoly szemfáradtságot okoz. Az eltört kompakt fénycső Az eltört kompakt fénycső egészségtelen. Az „energiatakarékos izzó” eltörésekor kisebb mennyiségű higany […]

Érdekel, elolvasom

Készülékbiztosító

A készülékbiztosító, azaz üvegcsöves olvadóbetét elsősorban a készülékek belső túlterhelés-védelmére szolgálnak. Ezt használják például a fényerősség szabályzós kapcsolóknál is. A fényforrás kapcsolójának helyére építik be. Általában a készüléket közvetlenül védi, sokkal érzékenyebb, mint a hálózatvédő-biztosító. Az üvegcsöves olvadóbetét tulajdonságai Az üvegcsöves olvadóbetét tulajdonságai közé tartozik, hogy egy apró, mindössze 20 milliméteres, alkatrész. Egy 5 milliméter […]

Érdekel, elolvasom
Oldal 1 / 5