Dolgok, amelyeket egy szakember végez a melegítő rendszer üzembe helyezésekor

Készen áll arra, hogy új kazánt szerezzen? De vajon mit kell tennie egy mérnöknek, ha tényleg elérkezik a kazán üzembe helyezésének pillanata? A kazán telepítése rejtély a tipikus lakástulajdonosok számára. Szóval, hogyan lehet megmondani, hogy egy mérnök mindent megtesz-e, ami a kazán üzembe helyezésekor szükséges?

A kazán üzembe helyezése

Nagyon fontos, hogy a központi fűtési rendszert a gyártó utasításainak megfelelően tisztítsák meg. 2-3 alkalommal öblíteni is kell. A rendszer megtisztítása után korróziógátlót kell hozzáadni. Ez megvédi a kazánt és a radiátorokat, és leállítja a hidrogéngázt a rendszerben, ezáltal gyorsabbá teszi majd a működést. Minden gyártó ezt ajánlja, mivel ez segít megelőzni a korróziót. Kötelező kitölteni az összehasonlító könyvet és beírni az elemző leolvasásait. Bár minden kazán gyárilag be van állítva, vannak olyan esetek, amikor az értékek túl magasak vagy túl alacsonyak. Azt vettük észre, hogy ha a kazánok értékei túl alacsonyak amikor a kazán működik, akkor a kazán fütyülhet, ha a gázszelep nyitva van.

A kazán gázmennyisége egy másik műszaki dolog. Előfordulhat, hogy mérnöke a kazánt egy meglévő csőhöz csatlakoztatta, amely megfelelő átmérőjűnek látszik. Ha azonban a gázértékelés során az értékek nem megfelelőek, akkor a cső eltömődhet. A mérnök beállítja a teljesítményt: ez szintén fontos, mivel a kazán teljesítményét a ház méretéhez és a radiátorok számához kell beállítani. Például egyes modellek hőteljesítménye 30 kW a radiátorok esetében, míg a kompakt modellek 24 kW teljesítményűek. Lehet, hogy csak 5 vagy 6 radiátora van, és csak 18 kW teljesítmény szükséges a fűtéshez, ezért a kazánját ehhez kell beállítani. A kazán üzembe helyezése előtt a mérnöknek el kell végeznie egy tömörségi vizsgálatot. Ennek célja annak ellenőrzése, hogy a mérőtől a kazánig tartó gázvezeték tartja-e a nyomást. Amíg nem esik a nyomás, addig nem szabad szivárognia. Végül a kazán üzembe helyezése után a mérnöknek meg kell magyaráznia a kazán és a vezérlők működését.