Megéri-e a mágneses szűrő beszerelése?

Megéri megvenni a mágneses szűrőket? Ennek a hasznos komponensnek az a célja, hogy magához vonzza a fűtési rendszer körül keringő iszapot.

A mágneses szűrő előnyei

Ha figyelmen kívül hagyják, a fent említett iszap – amely keveréke lehet a fémes és nem fémes lerakódásoknak – felépülhet addig a pontig, ahol a radiátor már hideg foltokkal rendelkezik, a kazán hatékonysága drasztikusan csökken és az energiaszámlája megemelkedik. Ha elég régóta tart ez a probléma, egy ilyen kombi kazán csak tovább súlyosbodik az iszap miatt. Ha Ön is háztulajdonos, akkor hallhatott ezekről a szűrőkről egy barátjától, egy családtagjától vagy akár egy másik telepítőtől. Mégis, ha nem biztos abban, mit csinálnak és hogyan működnek, most megtudhatja. Az olyan alkatrészek, mint a mágneses szűrő, hozzájárulhatnak a kazán élettartamának meghosszabbításához és az energiaszámlák csökkentéséhez. Idővel központi fűtési rendszere a korrózió és a rozsda áldozatává válhat. Amikor ez megtörténik, a lerakódások apró részecskéi végül összegyűlnek, és sötét iszapot képeznek. A mágneses szűrője azzal foglalkozik, hogy összegyűjti a szennyeződéseket, amikor azok a rendszeren keresztül érkeznek.

Addig tartja az iszapot, amíg ki nem ürül – függetlenül attól, hogy ezt néhány havonta vagy az éves szolgálat karbantartás végzik-e el. Ez olyan szempontoktól is függ, mint az életkor és a jelenlegi rendszer állapota. Mi történik, ha nincs mágneses szűrő telepítve? Ez választ adhat a „megéri-e a mágneses szűrő?” kérdésre is. Ha úgy dönt, hogy nem telepít mágneses szűrőt, akkor a legfontosabb következmény az, hogy érvénytelenítheti a gyártó garanciáját, valamint az energiaszámlája folyamatosan növekszik. A radiátorai ugyanis a rendszer iszapja miatt már nem képesek teljes kapacitással melegedni. Ha a kazán hatékonyságát túlságosan befolyásolja az iszap, akkor fontolóra kell vennie a cserét. Ez ijesztő lehet, de a jó hír az, hogy a felszerelés rendkívül egyszerű. Ezen a ponton világos lehet, hogy mennyi előnye van a mágneses szűrő telepítésének.