Hogyan lehet pénzt megtakarítani az energiaszámlákon?

Nem nehéz pénzt megtakarítani az energiaszámlákon. Valójában néhány egyszerű módosításra van szükség, és gyakran nem is kell részt vennie benne!

Pénzmegtakarítás okosan

Cserélje le régebbi nem kondenzációs kazánját: A szakértők szerint az energiaszámlák 55% -át a fűtés teszi ki. Tehát, ha egy modern, A besorolású kondenzációs kazánra vált, programozható termosztáttal és időjárás-kompenzációval, vagy egy okostelefonnal irányítható termosztáttal, akkor évente akár 240 ezer forintot is megtakaríthat az energiaszámláin évente, függetlenül a készülék méretétől vagy a lakás méretétől. Ha meglévő kazánja 12-15 évnél idősebb, nagy valószínűséggel G besorolású, nem kondenzációs kazánról van szó, programozható termosztátok nélkül. A régi kazánok alacsony energiatakarékosságúak: A 12-15 évvel ezelőtti nem kondenzációs kazánok nem nyernek extra hőt és elpazarolják ezt a lehetőséget a kipufogógázokon keresztül.

A napi használat és a belső alkatrészek évek alatti hatékonysága 70% -ra, sőt egyesesetekben 50% -ra csökken a súlyos korrózió miatt. Ezért is fontos, hogy a kazán belső alkatrészei a legkeményebb, legtartósabb és kiváló minőségű fémből készüljenek, mint például a rozsdamentes acél. Az összes kazán egyenlő? Szeretnénk, ha igent mondhatnánk erre a kérdésre, mert ez mindenkinek sok időt megspórolna. Nem kellene időt töltenünk a kazánok felülvizsgálatával és összehasonlításával, és bármilyen kutatás nélkül megvásárolhatnánk a kívánt márkát. Minden vízvezeték-szerelő és kazángyártó cég nyilvánvalóan megpróbálja eladni Önnek azt a márkát, amelyikkel ő a legjobban jár. Kaphat extra támogatást és kiterjesztett garanciákat, de ezek közül nagyon kevés átlátható az ajánlásukban. A mosógépektől a hűtőszekrényeken át a kis készülékekig, például hajszárítóig vagy akár izzókig, pénzt takaríthat meg az energiaszámlákon, ha egyszerűen átáll a nagy hatékonyságú lehetőségekre. Minden megtakarított fillér hosszú távon nagyon sokat számít.