Tennivalók mielőtt bekapcsolja a melegítési rendszert

Az első hideg őszi vagy téli napon az emberek a fűtési szezonban először kapcsolják be kazánjaikat. Nem ritka, hogy az emberek különböző problémákat tapasztalnak, mert fűtési rendszereik tavasz óta használaton kívül voltak. Ha problémák adódnak, a telefonok másnap folyamatosan csörögnek a fűtésjavító cégnél sürgősségi javítás céljából.

Mit kell tennie mielőtt bekapcsolja a fűtést?

A kazán megfelelő működéséhez elengedhetetlen a megfelelő légszűrés. Ha a légszűrők piszkosak és eltömődtek, a kazánját jobban megdolgoztatja otthonának fűtésével. Ez idő előtti öregedéshez, túlmelegedéshez és rendszerhibához vezethet. Az otthonában telepített fűtési rendszer típusától függően több légszűrőt is cserélhet. A leggyakoribb a visszatérő szellőzőnyíláson használt szűrő – ez a nagy szellőzőnyílás az otthonában. Néhány fűtési rendszer egy második típusú szűrője közvetlenül a kazánon található. Lehet az egység elején vagy oldalán is. Használjon kiváló minőségű, a rendszerének megfelelő méretű szűrőket. Zavaros lehet eldönteni, hogy milyen besorolást használjon, vagy milyen szintű szűrésre van szüksége. Ne feledje, hogy egyes úgynevezett „csúcskategóriás” szűrők károsabbak lehetnek a fűtési rendszerben, mivel nem elég porózusak a megfelelő légáramláshoz, és a kazán túlmelegedését okozhatják.

Győződjön meg arról, hogy nincs semmi felhalmozva a kazán mellett vagy közelében. Ha van, tűzveszélyt jelent, és otthoni tüzet okozhat. Tartsa a kazán körüli teret dobozoktól, gyúlékony tárgyaktól, seprűktől, felmosóktól mentesen. Tisztítsa meg a kazán körüli padlót is. Söpörje le és törölje fel, hogy eltávolítsa a készülékbe beszívódó port és szennyeződéseket. A teljes egységet is porolja le, beleértve a tetejét és az oldalait is. Csak arra ügyeljen, hogy ne húzzon ki vezetékeket vagy szellőzőket. Ha hőszivattyúja az otthonán kívül van, ellenőrizze, hogy minden levél, ág és egyéb törmelék eltávolításra került.