A melegítő rendszer karbantartási tippjei

A hazai tél gyakran borongós, hideg lehet, és néha a hó is eláraszt minket. Ezek a fűtési és légkondicionálási karbantartási tippek egész ősszel és télen melegen tartanak minket a pénztárca kiürítése nélkül.

Hasznos karbantartási tippek

Ez nyilvánvaló tippnek tűnhet, de az emberek gyakran figyelmen kívül hagyják a szűrőcseréket a mozgalmas ünnepi hónapokban. Helyezzen egy emlékeztetőt vagy értesítést a naptárába október végére vagy november elejére, hogy a szűrőcsere kész legyen a téli hónapokra. A rossz szűrők piszkosak lehetnek, korlátozva a fűtési rendszeren keresztüli levegő áramlását. Ez a rendszer be- és kikapcsolását eredményezi. Csapatunk nagyon javasolja a szűrők porszívózását vagy teljes cseréjét. Ha a szűrőben túl sok a por vagy az olajmaradvány, egyszerűen távolítsa el a azt, és puha mosogatószerrel tisztítsa meg. Az újratelepítés előtt hagyja megszáradni a szűrőt. Győződjön meg arról, hogy otthonában minden szellőzőnyílás nyitva van és mentes minden korlátozástól. A szellőzőnyílások bezárása bizonyos helyiségekben korlátozza a levegő mozgását, és a fűtési rendszer gyorsabban elromlik.

Az ügyfelek gyakran kérdezik tőlünk, milyen hőmérsékletre kell beállítaniuk a termosztátot télen. Az otthon hőmérséklete nagymértékben változhat attól függően, hogy mekkora négyzetmétert és milyen anyagból építették otthonát, ezért minden otthon más és más beállítást igényel. A fűtési karbantartási szezonban a termosztát beállításai 20-22 fok között legyenek. A páratartalom vagy annak hiánya kényelmetlenséget okozhat a száraz télen. Fontolja meg, hogy ezekben a hónapokban a nedvességet párásítóval biztosíthatja. Nagy utat fog megtenni a kényelem és az energiahatékonyság növelése érdekében ha ezt használja. Tudta, hogy a nedves levegő több hőt tart? Az Országos Tűzvédelmi Egyesület füstjelzőket javasol minden hálószobában, az egyes hálóterületeken kívül és az otthon minden szintjén, beleértve az alagsort is.