Hogyan légtelenítsük a radiátort és javítsuk ezzel a meleg hatékonyságát?

Idővel és a növekvő használat mellett levegő gyűlhet fel a radiátorokban. Mit jelent ez a központi fűtési rendszere számára? A levegő felhalmozódása hatására a radiátorok nem hatékonyan működhetnek, nem kívánt hangokat hozhatnak létre, és a radiátorok teteje lehűlhet.

A radiátorok légtelenítése

A téli hónapokban azt szeretné, ha a központi fűtési rendszer a lehető leghatékonyabban működne, így nem érzi a hideget. Ezért, ha a fenti problémák bármelyikét tapasztalja a radiátorokkal, akkor légtelenítenie kell a radiátort, ami viszonylag egyenes és egyszerű folyamat. Ebben a lépésről-lépésre útmutatóban megtudhatja, hogyan lehet elhárítani a felmerülő problémákat, amelyek megszüntetik a szokatlan hangokat, és lehetővé teszik, hogy a radiátorok teteje ismét meleg legyen. Mielőtt elkezdené két felszerelésre lesz szüksége: légtelenítő kulcsra, ami megvásárolható a legtöbb boltban, valamint egy darab régi rongyra vagy szövetre. Először kapcsolja ki a központi fűtési rendszert, és hagyjon elegendő időt a hűtőjének lehűlni.

Ezután óvatosan tegye le a szövetdarabot vagy a rongyot a légtelenítő szelep alá. Harmadszor, tegye a kulcsát a légtelenítő szelepbe az alatta lévő szövetekre. Addig forgassa a gombot, amíg sziszegő hangot nem hall. A sziszegő hang a kiszökő levegőt jelenti. Tartsa nyitva a kulcsot, amíg nem kezd el víz folyni a szelepből. Hagyja, hogy a víz néhány másodpercig csöpögjön, és az esetleges cseppeket feltörölje a ronggyal. Ismételje meg az ezeket a lépéseket az ingatlan összes radiátoránál. Ha követte a fenti lépéseket, és a radiátorával kapcsolatos problémák nem oldódtak meg, akkor előfordulhat, hogy szakembernek kell megvizsgálnia a központi fűtési rendszerét. Hasonlóképpen, ha az év során gyakran kell légteleníteni a radiátort, valószínűleg mélyebb probléma merül fel a központi fűtési rendszerében, amelyet ellenőrizni kell.