Segítség, eldugult a vécé!

Bizonyára ön is egyetért velünk abban, hogy nem sok kínosabb és bosszantóbb dolog van annál, mint úgy rádöbbenni egy toalett eldugulásának tényére, hogy öblítéskor egyszerűen nem tudunk megszabadulni a tartalmától, esetleg még a vízszint is emelkedik egyre feljebb és feljebb. Nyugalom, van megoldás!

Mik a házilag alkalmazható módszerek?

Az elsődleges szabály, ha látjuk, hogy rövidesen kiönt a víz, hogy szélsebesen zárjuk el a tartály vízelzáróját, ezzel álljuk útját egy esetleges áradásnak. A dugulás hárítását kizárólag ezután indítsuk el! Mik is a célravezető és egyben eredményes alkalmatosságai egy ilyen eseménynek? Az elsőszámú és valószínűleg mindenki által jól ismert kellék a vécépumpa. Vízzel teli vécécsészében alkalmazzuk úgy, hogy a lefolyó nyílására szorosan illesszük rá, majd kezdjük el pumpálni, vagyis mozgassuk ritmikusan le és fel. A mozdulat akkor hatékony, ha nem kerül levegő a lefolyó és a pumpa pereme közé. Körülbelül 10-20 pumpálás után járhatunk sikerrel. Amennyiben az ügymenet nem működik, akkor nyilvánvalóan a lefolyó mélyebb szegmenseiben történt az eltömődés, aminek hatástalanítására még mindig bevethetünk egy hathatós házi praktikát, ha találunk hozzá eszközt a repertoárunkban. Ez nem más, mint a csőtisztító vagy lefolyótisztító spirál, közismertebb nevén a csőgörény. Arra figyeljünk, hogy utóbbi használata már közel sem magától értetődő, és kárt is okozhatunk vele, ha nem megfelelően alkalmazzuk. Viszont abban sajnos egyhangú a profi szakemberek véleménye, hogy a drága lefolyótisztító vegyszerek csupán hébe-hóba segítenek.

Mik a komolyabb lehetőségek?

Ha az otthoni fortélyok és vegyszerek nem hoztak megoldást, akkor hívjon duguláselhárító szakembert, aki professzionális módon megszünteti a dugulást, sőt még prevenciós javaslatokkal is pártfogol, hogy elkerülhessünk egy hasonló jövőbeni eseményt. Amennyiben gépi apparátussal támogatott gyors, tiszta és szakszerű dugulás kiküszöbölésre vágyik vakvágányok nélkül, ráadásul garanciával, akkor ez az opció az ön asztala.