Miért érdemes ősszel vagy tavasszal karbantartást végezni?

Lehet, hogy eszébe sem jut a karbantartás fontossága, amíg egy meleg napon vagy egy nagyon hideg napon fűtési vagy hűtési meghibásodás történik. A szakemberek azt tanácsolják, hogy ősszel ellenőrizzük a kazánt. Így megelőzheti az esetleges problémákat, például több hűtőközeg szükségességét vagy szellőztetési problémát.

Ősszel a legérdemesebb karbantartást végezni

Egyáltalán nem biztonságos, ha el van dugva a szellőző, repedt hőcserélő vagy a piszkosak az égők. Ez egészségügyi problémákat okozhat, például szén-monoxid-szivárgást. Alacsonyabb közüzemi számlákat jelenthet, ha ősszel ezeket a problémákat mind megoldja a fűtési szezon elött. Ha a készüléket a lehető legnaprakészebbé teszi, akkor olyan kazánja lesz, amely zökkenőmentesen működhet minden lehetséges felhalmozódás nélkül, ami megváltoztatja a fűtési rendszer működését, amikor a legnagyobb szükség van rá a télen. Minél jobban kiépített egy rendszer, annál komolyabban kell működnie. Ha javításra van szüksége, akkor nő az otthoni energiaszámlája, mert a fűtőteste túlórázik az alapvető működés fenntartása érdekében. Tanulmányok azt mutatják, hogy a rutin karbantartás akár 20% -ot is megtakaríthat a fűtési és hűtési számlákon. Ezt érdemes már ősszel elvégezni.

A kazán behangolása a téli fűtési szezonban megtakarított pénzzel térül meg. Amikor ősszel karbantartjuk a kazánunkat, megmentjük saját magunkat a nem tervezett bontásoktól. A kisebb javítási problémák nagyobb problémákhoz vezethetnek, amelyek drágábbak, mint az éves karbantartás. A hivatásos technikusok felismerik, hogy a kazán javításra szorul-e, és a helyszínen kezelik a gondot, ha van. Ne várja meg, amíg a kazán elromlik. A megelőző karbantartás biztonságosabb és olcsóbb. Hosszabbítsa meg a rendszer élettartamát: ha minden ősszel beütemezi a kazán behangolását, akkor 30-50% -kal vagy annál hosszabbra növelheti az egység élettartamát. A kazán átlagos várható élettartama körülbelül 12-20 év; ha nem tartják karban, akkor még 10 évig sem tarthat.