Mik a padlómelegítés előnyei?

A padlófűtés nagyszerű módja annak, hogy otthonát melegen tartsa. egyenletesen osztja el a hőt a szoba minden sarkában, és megszabadítja a falakat a radiátoroktól, így több helyet biztosít a festményeknek, a polcoknak vagy akár az ablakoknak – vagy lehetővé teszi minimalista megjelenés kialakítását, ha úgy kívánja.

Előnyök

A padlófűtés legnagyobb előnye, hogy a lába mindig meleg lesz, így egész évben mezítláb járhat a padlón – ez különösen kellemes a fürdőszobában, amikor kilép a fürdőkádl vagy a zuhanyzóból. Minden helyiségben egyenletesen és következetesen osztja el a hőt. Megfelelő méretű egység nagyobb területet képes fűteni, mint egy egyedi radiátor, és alacsonyabb hőmérsékleten működik, így csökkentheti a fűtési számlákat. Kevesebb a pazarlás – padlói akkor is melegek maradnak, ha az ablakok nyitva vannak, vagy a szoba nagyon huzatos.

Rejtve van – tehát nem rontja el a dekorációját, és nem foglal helyet a csúnya, terjedelmes radiátorokkal. Kő-, csempe-, fa- vagy szőnyegpadló alá telepíthető (mindaddig, amíg a szőnyeg nem túl vastag – általában 1,5 tog-ot tartanak a maximálisan megfelelő vastagságnak). Növelheti otthonának eladási árát: A padlófűtés korszerű és magas színvonalú hírnévvel rendelkezik, és vonzó lehet a luxusingatlanra vágyó vásárlók számára. Választhat elektromos padlófűtést („száraz” rendszerként ismert) vagy vízbázisú fűtést (ezt „nedves” fűtésnek hívják). A telepítési költségek nagymértékben változhatnak, attól függően, hogy elektromos vagy vízbázisú rendszert választanak, a fűteni kívánt szobák számától, a ház építésétől, és attól, hogy milyen padlója volt eddig önnek. Az UFH hatékonyan és eredményesen fog működni kombinált, rendszeres, hagyományos gáz-, olaj-, PB-gáz- és kondenzációs kazánokkal. Az Energy Saving Trust szerint a kazánok teszik ki az éves energiaszámlák körülbelül 60% -át, ezért érdemes inkább padlófűtést használni kazánok helyett.