Milyen előnyökkel rendelkezik a padlómelegítés?

Egy olyan fűtési formáról beszélhetünk, amely nagyon sok évig a köztudatban úgy élt, hogy drága, illetve cseppet sem praktikus. A 21. században mindinkább választják az emberek ezt a változatát a melegedésnek.

Mit kell tudni róla?

A padlófűtés nem csak hatékony, de igen praktikusnak is nevezhető. Így megéri elgondolkodni az alkalmazásán. Ezt a fajta rendszert, úgy alkalmazzák, hogy az adott padló alá csőrendszert helyeznek el, melyben a későbbiek során keringeni fog a meleg víz. Amennyiben ez a fűtési forma mellett tesszük le a voksunkat, akkor érdemes a csempe által kínált burkolatot alkalmazni. A csempének az az egyik legnagyobb előnye, más burkolatokkal szemben, hogy sokáig tudja magában tartani a hőt. Ma már olyan fejlesztések is megtalálhatóak, hogy laminált padló alá is elhelyezhetőnek bizonyul. Viszont ez sokkal kockázatosabb, mivel , ha nem megfelelő laminált padlót választottunk, illetve azt nem szakszerűen helyeztük le, akkor az idő múlásával könnyedén szétszáradhat. A padlófűtés egy vízrendszeres megoldás, amely szinte minden felé kazánnal összekapcsolható.

Azért bizonyul igazán hatékonynak mivel, ahhoz hogy a padlót felfűtse sokkal alacsonyabb hőfok is elegendő. Vagyis még egy radiátoros megoldás esetén akár 60-70 fokos víz hőmérséklet is szükséges lehet, addig ennél a megoldásnál nem szükséges 40-50 foknál nagyobb hőfok. Hiszen a nagy fűtési felületről beszélhetünk, és sokkal kellemesebb érzetet kelt. Számos negatív véleményt hallhattunk azzal kapcsolatban, hogy hálószobákba nem ajánlott az miatt, hogy felkeveri port. Ez igaz, ám nem jobban, mint a radiátoros rendszerek, vagy bármilyen más fűtési rendszer. Továbbá elmondhatjuk róla, hogy nagyon praktikus, ugyanis semennyi helyet nem foglal, így sokkal szabadabban mozoghatunk a házon belül. Hiszen nem kell azon aggodalmaskodnunk, hogy a szekrényt vagy az ágyat megfelelően eltudjuk-e helyezni.