A termosztatikus radiátorszelepek előnyei

Ezek a termosztatikus szabályozók egyre jobban elterjednek, ugyanis nagyon hasznosak lehetnek. Mivel a fő funkciójuk, hogy egy légterű szobának a hőmérsékletét szabályozhatjuk általa. Illetve ennek a szabályozónak köszönhetően a radiátorba érkező víz hőmérsékletét is beállíthatjuk.

Ezeknek a szabályozóknak köszönhetően sokkal jobban kontrolálhatjuk a szobahőmérsékletet. Így akár egyik térben melegebb, míg a másikban hűvösebb hőmérsékletet is elérhetünk akár egyetlen szelepnek köszönhetően. Vagyis, ha megfelelően és helyesen állítjuk be ezeket a termosztatikus szelepeket, akkor attól függetlenül, hogy egy központosított kazánról történik az egész ház fűtése, mégis beállíthatjuk, hogy melyik helyiségben milyen hőmérsékletet szeretnénk elérni. Egy igazán egyszerű és megfizethető módja annak, hogy a radiátorok hőteljesítményét kedvünkre szabályozhassuk. A termosztatikusok szelepek önszabályzók is lehetnek, így akár automatikusan is megváltoztathatják a radiátorokba érkező melegvíz áramlását. A termosztáton hőmérő is található, így akár könnyedén le is ellenőrizhetjük a radiátorban található víz hőfokát.

Hogyan működik?

A termosztatikus szelep akkor lép funkcióba, amikor a szobahőmérséklete elkezd változni. Ilyenkor a termosztátban megtalálható kapszula összehúzódik, vagy kihúzza a csapot. Így ennek következtében több melegvíz juthat be a radiátorokba, melynek köszönhetően így megnövelheti azok hőmérsékletét. A termosztátokban található kapszulák viasszal vannak bevonva és a egy rugó segítségével működnek. Így ennek köszönhetően tudja a legjobban és a legkönnyebben szabályozni a szoba hőmérsékletét. Mint minden más, így a termosztatikus radiátor szelepeknél is így van, hogy az árak sok mindentől változnak. Ilyen lehet a márka, minőség, stb. Ám ezek a szelepek önmagunkban nem jelentenek jelentős összeget. Így akár bárki megvásárolhatja.