A kiegészítő fűtés lehetséges opciói

Vannak bizonyos helyzetek, amikor maga a fűtés nem megfelelően működik, így a javításig szükséges némi plusz kiegészítő fűtés alkalmazása, esetleg mindössze egyetlen helyiséget szeretne felmelegíteni. Természetesen az ilyen esetekre is léteznek kiegészítő opciók.

A kiegészítő fűtésre gyártott fűtőtestek funkciója az úgy nevezett kiegészítő vagy szükségfűtés. Ahogy a nevükben is benne van a fűtés kiegészítésére vannak, fő fűtésre nem alkalmasak. Előnyük, hogy gyorsan beszerezhetők és viszonylag olcsók is. Az egyik ilyen kiegészítő fűtőtest a klasszikus olajradiátor, mely az egyik legrégebbinek számító fűtőtest, azonban még ma is előszeretettel használják. Egykor ez volt az egyik legbiztonságosabb fűtési alternatíva, így előszeretettel használták. Működési alapelve a szilikon olaj, amit egy fűtőszál felmelegít. Ezt a fűtőszálat a szilikon olaj elszigeteli az elektromos fűtőtest fém részeitől, ennek köszönhetően a burkolat nem kerül áram alá. Az olajradiátorok többsége állítható fokozatokkal rendelkezik, így különböző nagyságú helyiségeket képes felmelegíteni. Mivel kifejezetten kiegészítő fűtésre alkalmas, ezért általában kerekekkel is rendelkezik, valamint hordozható.

A másik opció a hősugárzó, mely az egyik legegyszerűbb elektromos fűtés a hideg napokra. A fűtőszál az elektromos áram hatására melegszik fel és látja el hővel a szobát. Fontos, azonban megjegyezni, hogy mivel a beépített fűtőszál nem túl tartós, így nem a legbiztonságosabb, ezért felügyelet nélkül tilos működtetni. Akárcsak az olajradiátor a hősugárzó is többnyire hordozható, így nem ritka, hogy kerekekkel látják el. Mindkét módszer alapvetően réginek mondható, azonban még mindig használatban vannak. Nagyon jó opciók kiegészítő fűtésre, viszont felügyelet nélkül használatuk veszélyes, így mindig legyen ott valaki, ha bekapcsolja a szerkezetet.