A levegő hőszivattyúk előnyei

A levegő hőszivattyúk elnyelik a külső levegő hőjét – tehát emiatt megújuló energiaforrást jelentenek! Ez a hő felhasználható víz, radiátorok, padlófűtés és meleg levegős konvektorok melegítésére. Ezek egyre népszerűbbek pénzügyi és környezeti előnyeik miatt.

Mik a levegő hőszivattyúk előnyei?

A levegő hőszivattyú vásárlása energiát és pénzt takaríthat meg. A levegő hőszivattyúknak működési költségei alacsonyabbak, így alacsonyabbak lesznek a számlák – ez különösen igaz azokra a háztulajdonosokra, akik a hagyományos elektromos fűtést helyettesítik vele. A levegő hőszivattyú működéséhez villamos energiára van szükség, tehát nem teljesen ártalmatlanok a környezetre. A fűtés más formáival összehasonlítva azonban környezetbarátabbak. A levegő hőszivattyúk általában kevesebb CO2-t bocsátanak ki, mint más hagyományos rendszerek. Nem igényelnek tüzelőanyag-szállítást futtatásukhoz és minimális karbantartást igényelnek, ami jó hír azoknak, akik olyan megoldást keresnek, amely segít fenntartani a költségeket. Mivel a fűtéshez főként a levegőt használják, megújuló forráson alapszanak.

A kazánokkal összehasonlítva a levegő hőszivattyúk kiváló hatékonyságot és csökkentett C02-kibocsátást eredményeznek. Ez azt jelenti, hogy azok, akik ilyeneket használnak idővel arra számíthatnak, hogy a pénzügyi és környezeti költségek jelentősen csökkennek. A levegő hőszivattyúk alacsonyabb hőmérsékleten is szolgáltathatnak hőt, akár -20 ° C-on is. Ez alacsonyabb, mint a hagyományos fűtési rendszereknél. A levegő hőszivattyúk használata hűvösebb radiátorokat eredményez. Ez előnyös lehet a kisgyermekes otthonok számára, mivel kevés esély van arra, hogy valószínűleg kevesebb esélye lesz annak, hogy megégetik magukat a radiátorokkal. A levegő hőszivattyúinak telepítése és működtetése csak néhány napot igényel. Hosszú élettartamúak is. A megfelelő karbantartás mellett akár 20 évig is működhetnek.