A modern és hatékony radiátorok korszaka!

Elmúltak már azok a napok, amikor a radiátorok nehéz, terjedelmes öntöttvas tárgyak voltak. Manapság már vannak igényes, szép fűtőberendezések is.

Modern radiátorok

Természetesen néhány radiátor még mindig öntöttvasból készül, de többnyire most enyhe acélból készülnek, bár a radiátorok legújabb fejlesztése olyan anyagokat használ, mint az ultra könnyű alumínium és a színes üveg. Manapság a radiátorok önmagukban is egy szoba jellegzetességeivé válnak, még a hagyományos öntöttvas radiátorok is divatosnak tűnhetnek, ha azokat a szoba dekorációjával megegyezően festették, és a díszes radiátorokat olyan modern kivitelben kezelik, hogy “életre keljen” a dizájn. Az alumíniumból készült radiátorok lehetnek olyan karcsúak is, hogy beférjenek a legkisebb helyre, vagy hogy tökéletesek legyenek törülközők felfüggesztésére.

Az oszlop stílusú radiátorok jelenleg nagyon népszerűek és ugyanolyan hatékonyak, mint a modern fűtőtestek, ráadásul ezek nagyon jól néznek ki. A stílusok változatossága folyamatosan bővül: lehetnek akár laposak vagy ívesek, lábakkal is lehetnek felszerelve, készülhetnek négyzet alakú csövekből, kerek csövekből vagy összefonódó csövekbő is, és bronz, réz vagy égetett bevonattal kezelhetők, vagy egyszerűen csak a választott színben kaphatók. Azok számára, akik kedvelik a diszkrét radiátorokat, ma már vannak kisebb, alacsony radiátorok, és kompakt kialakításuk tökéletesen illeszkedik mindenhová, mégis bőséges meleget biztosítanak. Olyan kicsi helyiségekben, mint a fürdőszoba, a fűtőtest funkciója megduplázódhat törölközőtartóként. A kombinált törölközőszárító radiátor nagy helymegtakarítást jelent, feltéve, hogy a kimenő teljesítmény elegendő a szoba fűtéséhez. Manapság tehát már nem kell a régies típusú radiátorokat nézegetnie nap mint nap, javasolt elmenni a modern üzletekbe, hogy megtalálhassa azt a radiátort, ami lakása stílusához leginkább illeszkedik.