Az elektromos padlómelegítés biztonságos?

Az elektromos padlófűtés különösen népszerű olyan kis terekben, mint a fürdőszoba. Magától értetődik, hogy a meleg padlófűtés a talajtól egészen a padló felületéig hőt bocsát ki és ez növeli a kényelmi szintet, különösen az év hűvösebb hónapjaiban.

De biztonságos-e ez a melegítési forma?

Az egyszerű válasz igen, az elektromos padlófűtés egy biztonságos fűtési forma. Aggódik az áramütés esélye miatt? A huzalok szigorú K+F folyamaton mentek keresztül és így egy igazán biztonságos termékhez jutunk. Minden fűtőegységet külön-külön tesztelnek 5000 V feszültséggel a kiszállítás előtt. Az elektromos fűtőkábel kialakításakor a vezetékeket hüvely veszi körül, amely minden áramszivárgást átirányít a padlóburkolathoz és ennélfogva elirányítja a felhasználótól. A fűtőkábel BEAB által jóváhagyott, amely megfelel a legmagasabb biztonsági előírásoknak, továbbá nagyon gyors és könnyű felszerelni. A Warmup huzal a piacon a legvékonyabb kétfluor-polimerrel bevont többszálú fűtővezeték, amelynek vezetéke csak 1,8 mm átmérőjű, tehát nem fogja megemelni a padló szintjét.

A melegítőkábel négy különböző réteggel rendelkezik. A két belső vezeték ikervezető, ami azt jelenti, hogy a mágneses mezők kiküszöbölik az egyéb háztartási elektromos készülékek zavaró hatásait és az indukált áramok potenciálját. A második réteg fejlett fluorpolimerből készült huzalok belső szigetelésére szolgál. A Warmup Earth Braid egy réz hüvely, amely a huzalt rugalmassá és tartósabbá teszi. A Earth Braid vezetőképessége nagyobb rövidzárlat esetén, mint a vezetőhuzaloké. Ez azt jelenti, hogy az energiát biztonságosan a hüvelyen vezetik le, ahelyett, hogy felrobbantana bármit vagy megrázna bármilyen tárgyat (például egy fúrót, ha valaki például a padlót fúrná), amely áttörte. A kábel legkülső rétege ismét fejlett fluorpolimer, ügyelve arra, hogy a kábel rendkívül biztonságosan szigetelve legyen.