Ön is energiát veszteget feleslegesen?

Folyamatosan azt mondják nekünk, hogy takarítsunk meg energiát és mindannyian tudjuk, hogy az energiaárak mindig felfelé emelkednek. Amellett, hogy ügyelünk arra, hogy ne hagyjuk bekapcsolva a számítógépeket, sem a TV-ket éjszakánként, mit tehetünk még az energia pazarlás elkerülése érdekében?

Mi a teendő, hogy elkerüljük a pazarlást?

Ne töltse fel mobiltelefonját vagy táblagépét éjszaka. A legtöbb feltölti a készüléket néhány órán belül, ami azt jelenti, hogy alvás közben háromszor vagy akár négyszer is feltölthette a mobilkészüléket. Az éjszakák sokszor hidegek, tehát senki sem vádolná a fűtött takaró használata miatt, de ne hagyja órákon át ott az ágyba kerülés előtt és ügyeljen rá, hogy azonnal felébredjen. A legtöbb TV alvás funkcióval rendelkezik, ezért ha szereti az ágyban nézni a tévét, győződjön meg arról, hogy be van kapcsolva az időzítője, hogy alvás közben ne maradjon bekapcsolva egész éjjel. Több rádiónak és még a mobil eszközön lévő podcast-alkalmazásoknak is van ehhez hasonló funkciója.

Ha huzat van otthonában, ellenőrizze az ablakokat és az ajtókat. A nehezebb függönyök és huzatvédők nemcsak a huzat bejutását akadályozzák meg, hanem megakadályozzák a hő kijutását is. Ne tegyen meleg ételt a hűtőszekrénybe. Várja meg, amíg az ételek teljesen lehűlnek, különben a hűtőszekrény túlteljesít a hőmérséklet csökkentése érdekében. Ez nyilvánvalónak tűnik: ne hagyja nyitva az ablakokat, amikor a fűtés be van kapcsolva. Ha szereti, ha otthonában friss levegő van, először kapcsolja ki a fűtést. Minél több meleg távozik otthonából, annál valószínűbb, hogy pazarolja a pénzt, hiszen potyára megy a fűtés. Az energiamegtakarításnak sokféle módja van, ezekről pedig érdemes bővebben olvasni, hogy több dolgot tudjon meg azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudna spórolni a számláin. Ha teljesítette az energiatakarékossági tippeket, de még mindig úgy látja, hogy a számlák továbbra is magasak, akkor szükség lehet egy kazán ellenőrzésre.