Az érintésvédelem fontossága családi házaknál

Minden bizonnyal mindenki a lehető legbiztonságosabb otthont szeretné kialakítani önmaga és családja számára is. Hiszen ki szeretné, ha saját magát, partnerét vagy esetleg a gyerekeit valamilyen baleset érné. Azonban legtöbben mégsem gondolnak mindenre.

Talán elsőre nem is jut eszünkbe, hogy balesetet olyasmi is okozhat, amely nincs a szemünk előtt, így például egyes feszültség alatt nem álló vezetékek is okozhatnak áramütést egy esetleges meghibásodás esetén. Feltételezhetően ennek senki sem szeretne áldozatául esni, ennek kiküszöböléseként pedig mindenképpen fontos, hogy az otthonunkat megfelelő érintésvédelemmel lássuk el.

Az érintésvédelmi munkálatoknak még az építkezés során, az alapozási munkálatokkal együtt kell elkészülniük. Ekkor kell ugyanis, elkészüljön a betonalap földelés. A földelés azonban nem elegendő. Az érintésvédelem ugyanis akkor teljes, ha az egyenpotenciálra hozó hálózat is megvan. Természetesen az erre képzett szakemberek minden pontját ismerik az érintésvédelemnek, és meg is éri hozzá értő személyekkel elvégeztetni ezt a feladatot. Az Ön érdeke is, hogy kizárja az áramütéses baleseteket, és hogy megakadályozza, hogy bárkit megrázzon a villany fémszerkezethez való hozzáérés útján.