A víztakarékos csap előnyei

Egy olyan csapból, amely nem víztakarékos 3 perc alatt kb. 45 liter víz folyik ki. Nem feltétlenül muszáj kicserélni a régi csapot egy új víztakarékosra, lehet akár egy víztakarékos betétet szerelni a régi csapra, vagy zuhanyfejre. Így akár az elfogyasztott víz mennyisége a felére is csökkenhet, és így energiát is megtakaríthat.

A csapbetétet érdemes a perlátor fölé helyezni, amely a víz útját is képes leszűkíteni. Ha csapbetétet használ, évente akár 6 köbméter vizet, és 16 köbméter gázt is spórolhat. A vízspórolás azért fontos, mert manapság már 1/3-al több vizet használunk, mint amennyit a 30 évvel ezelőtt élő emberek fogyasztottak. Ha a vízfogyasztás továbbra is ilyen nagymértékben történik, 2020-ra akár 133 millió liter víz hiányában lehetünk naponta.

A csapban levő betét miatt csökken a vízmennyiség, amely a csapon át folyik, és beszerelése előtt érdemes elolvasni a víztakarékos csap használati utasítását. Ezek a víztartalékos csapok egyszerűen és hatékonyan csökkentik a csapi vízfogyasztást, nem túl drágák és még vizet, valamint energiát is spórolhat meg velük, így az emberiségen is nagymértékben segít, hiszen a víz a legfontosabb minden ember számára.