A házilag veszélyes is lehet!

Olyan időket élünk, amikor gyakran kényszerülünk rá a spórolásra, különben még a számláinkat sem tudnánk mindig időben kifizetni. Ilyenkor érdemes odafigyelnünk arra, hogy mire mennyit költünk, hiszen ha elég tüzetesen átvizsgáljuk a költségvetésünket, akkor biztosan találunk valamit, amit, legalább ideiglenesen nélkülözni tudunk.

A férfiak egy része kifejezetten szeret tenni-venni a ház körül, ők a család úgynevezett „ezermesterei”, akik nem fognak szakembereknek komoly pénzeket fizetni olyan bagatell munkálatokért, amelyeket ők maguk is le tudnak végezni gond nélkül. El kell azonban mondanunk, – anélkül, hogy kétségbe vonnánk az ilyen emberek szakértelmét – hogy azért vannak olyan helyzetek, amikor, egyrészt, nem érdemes spórolni a pénzzel, másrészt pedig nem a legjobb ötlet egyedül nekivágni egy-egy probléma megoldásának, ide tartozik például a gázszerelés kérdése is.

Figyelem: a gázszerelés házilag veszélyes is lehet! A „csináld magad” típusú attitűd következtében sajnos többen is életüket vesztették már. Elég egy apró malőr és a szomszédok máris óriási robbanásra riadhatnak. Az egyik leggyakoribb probléma, hogy sok önjelölt szerelő még a gázcsapot sem zárja el, mielőtt nekikezdene a készülék szerelésének! A másik gyakori malőr, hogy a gázvezetéket olyan látható és könnyen elérhető helyre szerelik, ahol a családban bárki belebotolhat, a házi kedvencek elrághatják, vagy esetleg a gyerekek nézik játékszernek!

A nem megfelelő eszközök és anyagok használatával szintén óriási kockázatnak tesszük ki magunkat és a család többi lakóját is. A gázszerelést tehát minden esetben bízzuk szakemberre, a következmények ugyanis súlyosak lehetnek, ha avatatlan kezek próbálják megoldani a problémát!