Mikor hívjunk duguláselhárító szakembert?

A háztartásokban elég gyakran előfordulhatnak különböző dugulások, de ezek jelentős hányada némi odafigyeléssel és jártassággal megszüntethető. Általánosságban érdemes elmondani, hogy a legjobb módszer a megelőzés; érdemes havi vagy kéthavi rendszerességgel csőtisztítást végezni.

Ennek a legegyszerűbb módja a forrázás. Ehhez nincs szükségünk másra, csupán 5-8 liter forró vízre. A száz fokos víz kifejti a jótékony hatását; jelentős mennyiségű zsíros lerakódást távolít el a lefolyócsövek faláról. Hasonló szerepet tölt be az ecet és a szódabikarbóna által képzett elegy is; elég néhány evőkanál szódabikarbónát szórni a lefolyóba, majd ráönteni 2 deciliter ecetet. A reakcióba lépő anyagok hatékonyan távolítják el a szennyeződéseket.

Néha azonban mégis dugulással kell szembenéznünk. Ilyenkor különböző praktikák állnak rendelkezésünkre; használhatjuk a jól ismert gumipumpát, a csőgörényt, a vegyszereket… Sajnos ezek alkalmazása nem minden esetben hoz eredményt. Ilyen esetekben professzionális felszerelésre van szükség; a duguláselhárító szakemberek nagy nyomású berendezésekkel és egyék speciális eszközökkel rendelkeznek, amelyekkel könnyedén és tartósan megszüntethetők a konyhai és a fürdőszobai dugulások.