Haj a fürdőszobai lefolyókban

A fürdőszobai dugulások legfőbb okozója a haj. A tisztálkodás közben folyamatosan olyan szennyeződések kerülnek a fürdőszobai lefolyókba, amelyek képesek megtapadni a csövek falán. A szappanmaradványok, samponok, sminkszerek, testápolók és különböző krémek mind-mind szennyeződést jelentenek a csövekben.

Az emberi haj önmagában nem okozna dugulást, azonban a szappanmaradványokon megtapadva már komoly problémák forrása lehet. Az ilyen jellegű dugulások néha komoly fejtörést okozhatnak, hiszen a dugulás jellegéből adódóan a pumpás és a vegyszeres megoldások is hatástalanok maradhatnak. Szerencsére ma már kaphatók olyan műanyag eszközök, amelyek kiválóan alkalmasak a hajcsomók eltávolítására, ezek a műanyag pálcácskák apró karmokkal rendelkeznek, így azok alkalmasak a dugulást okozó csomók megragadására.

Az ilyen jellegű megoldások használata azért is előnyös és ajánlott, mert ezeknek köszönhetően mellőzhetjük a környezeti terheléssel járó vegyszereket. A környezettudatosság erősödésével egyre többen döntenek az ilyen „zöld” megoldások mellett. A haj által okozott dugulásokat apróbb lyukakkal rendelkező szűrőkkel is megelőzhetjük.