Az otthonunk melyik részén érdemes elhelyezni a kazánt?

Amennyiben felújításba, vagy építkezésbe kezdünk, akkor érdemes jól átgondolni, hogy hova szeretnénk szerelni a kazánt. Hiszen csak így tud megfelelően működni, illetve az egész házat ellátni, sőt a jövőben így elkerülhetjük a gázszerelők gyakori hívását és egyéb gázszerelési munkálatokat!

Legjobb tippek:

Sokaknak már az is igazán nagy döntés, hogy milyen kazánt válasszanak. Ám az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az emberek 80%-a kombinált kazánt választ. Ugyanis ezek használhatóak ki a legjobban. Majd, ha ez a döntés sikeresen megszületet, akkor már csak az van hátra, hogy hova is tegyük. Régen leginkább úgy jártak el az emberek, hogy a kazánokat olyan helyiségbe helyezték, ahol a legtöbb meleg vízre volt szükség. Ilyen lehet a konyha, vagy a fürdő. A fürdő az manapság is jó választásnak bizonyul, mivel leginkább itt van szükség, a legtöbb meleg vízre. Illetve még azért is előnyös, mivel itt megfelelően eltudjuk vezetni a vezetékeket, és a keletkezett kondenzációs vizet is eltudjuk vezetni a fürdőszobai lefolyókon keresztül. A kazán elhelyezését illetően még arra is kell, hogy térjen a figyelmünk, hogy a kivezetett füst messze kerüljön az ajtóktól, illetve az ablakoktól.

Mivel, ha nem így járunk el, akkor az könnyedén vissza kerülhet az otthonunkba, amely akár veszélyes is lehet. A konyhát is mondhatjuk ideális helynek, mivel itt is nagy mennyiségű meleg vízre van szükség, és a így nem kell messziről elvezetni vezetékeken. De ha a fürdő, illetve a konyha erre nem ideális, nem megfelelően nagy. Akkor akár már helyiségekben is elhelyezhetjük, és akár diszkréten körül is burkolhatjuk, hogy senki számára se legyen zavaró az ott léte. A lényeg, hogy minden esetben, meg tudjuk oldani a melléktermékek elvezetését. Mivel a mai modern kazánok meglehetősen csendesek és viszonylag kicsik így könnyedén eltudjuk helyezni őket, úgy, hogy azok ne legyenek zavaróak. Szakértői segítséget kérjen tőlünk bátran, hiszen mi mindig állunk az ügyfeleink segítségére.