Vajon megéri időközönként elhagyni a melegítést?

Az emberek igényei folyamatosan változnak, amely nagyon sokszor különféle tényezőkben mutatkoznak meg. Ilyen lehet az is, hogy ma más sokkal inkább részesítik az emberek a zuhanyzást előnyben, mint a fürdőzést.

Időközönként le lehet kapcsolni az otthona melegítését a téli időszakban?

Egyre több helyen találkozhatunk olyan esetekkel, amikor a téli szezon elmúlásával, egyesek kikapcsoltassák a távszolgáltatásokat, és egyedi, fűtésszerelővel megoldott rendszert működtetnek, legalábbis részben. De, vajon ez ténylegesen megéri? Ma nagyon sok lakásban úgy van megoldva a melegítés, hogy kombinált rendszereket alkalmaznak. Ezt pedig úgy tudják alkalmazni, hogy több féle kazánt szerelnek fel, vagy egyet amely váltott üzemben tud dolgozni. Ma nagyon sok helyen a forró vezet azoknak a kazánoknak a segítésévével nyerik, melyek a szoba melegét is biztosítják. Viszont, ha erről a szolgáltatásról időközönként leköszönünk, akkor egyet jelent azzal is, hogy a meleg vízről is le kell mondanunk. Mivel ma már a kazánokat nem csak a lakás felmelegítésére használják leginkább, így sokkal inkább a kombinált kazánok kerülnek értékesítésre. Vagyis az eladási arányok azt mutatják, hogy kb. 80%-uk ilyen teljesítménnyel rendelkezik.

A másik megoldás sokaknál pedig az, amikor arra az időre vonják meg a különféle rendszerek működtetését, amikor nem tartózkodnak a lakásban. Igen sokan választják ezt a módszert. Viszont, nem biztos, hogy sokkal energiatakarékosabban járunk el, ugyanis ha megérkezünk és felkapcsoljuk a rendszert, illetve egyszerre lesz szükségünk meleg vízre és meleg lakásra, akkor ugyan úgy megfogja húzni a teljesítményt. Amennyiben nem tudja, hogy mi lenne a helyes megoldás annak érdekében, hogy legtakarékosabban tudjon eljárni, akkor keresse fel a 3-10 év szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársainkat, akik mindig állnak az Ön segítségére. Az ügyfélszolgálatunk 0-24 órában elérhető, ha bármilyen kérdése adódik, vagy segítéségre lenne szüksége.