Dugulás elleni hatékony szerek

Ha biztosra akar menni, és mindenképpen otthoni módszerekkel szeretné megelőzni a dugulást, akkor vannak bizonyos szerek, amelyekkel ezt megteheti. Oda kell figyelni a szerek kiválasztásánál, hiszen a márka, és az ár nem mindig tükrözi a minőséget, és sokszor van olyan, hogy egy drága, szép csomagolású termék még csak ront a helyzeten.

A Septifos lefolyótisztító viszont kiváló lehet WC-hez és konyhai vagy fürdőszobai lefolyókhoz. Ezt a szert kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy feloldja a szerves anyagokat. Ez a szer pikk-pakk eltünteti a lerakódásokat, és az iszonyatos bűzön is segíthet. A Mirax lefolyótisztító gél is egy minőségi szer, amely hatékony lehet dugulás ellen. Bármilyen szennyeződéssel felveszi a harcot, legyen az akár haj, ételmaradék, vagy sampon maradvány.

A Maxibrill lefolyótisztítót is érdemes kipróbálni dugulás esetén, hiszen ez egy erős szer, ami könnyen elbánik a konyhai vagy fürdőszobai lefolyókban lerakódott zsírokkal, olajokkal és egyebekkel, amik a dugulást okozták. Ez egy igen erős vegyszer, ezért jobb, ha finoman bánik vele, és viseljen, gumikesztyűt miközben használja. Ha nem segítenek a fenti szerek sem, akkor mindenképpen érdemes egy szakképzett szerelőhöz fordulni, aki szakértelmével könnyen meg tudja oldani a problémát.