A dugulás elhárításhoz először probléma-felderítés szükséges!

Ha dugulással küzd, és úgy döntött nem fog neki a felesleges házi praktikák kipróbálásának, akkor valószínűleg egy szakképzett szerelőt hív, ő pedig elsőként a dugulás okát méri majd fel. Csak a felderítés után tesz javaslatot arról, hogy miként kéne megoldani az adott problémát, ennek pedig két oka is van.

Az egyik az, hogy e nélkül nem tudna munkához látni a szerelő, másrészt pedig megelőzésként nem árt tudni ezt-azt a lefolyókról. Sokkal könnyebben és hatékonyabban megoldható a duguláselhárítás, ha ismerjük az okát. A dugulást néhány esetben meg lehet előzni, de legtöbbször a problémamegoldáshoz szerelő szükséges. A dugulást leggyakrabban samponok és tusfürdők okozzák, még a szilárd állagúak is. Mivel ezek zsírosak, felgyülemlenek a lefolyóban és egy idő után ettől kialakul a dugulás.

Ezt úgy lehet megelőzni, ha időről időre átmossa a lefolyót forró vízzel. A duguláselhárító mesterek tele vannak olyan technikákkal és szerszámokkal, amelyekkel egy szempillantás alatt elháríthatják a legmakacsabb dugulást is. Bízza tehát a munkát egy tapasztalattal rendelkező, képzett szakemberre, aki a megfelelő eszközökkel kedvező áron és minőségi munkavégzéssel fogja megoldani a dugulással kapcsolatos problémákat.