A dugulás lehetséges okai

A dugulás oka legtöbbször nem a rosszul felépített rendszer, hanem inkább a saját magunk figyelmetlensége. A dugulás oka tehát legfőképpen a zsírok, és ételmaradékok, de akár samponok és tusfürdők lejutása a lefolyóba.

Fontos viszont megegyezni, hogy vannak olyan okok is, amelyekről inkább azt gondolná, hogy a dugulás megelőzésében segítenek, pedig mégsem. Egy ilyen tényező lehet a mosogatószer használata is, ami persze nem egy eget rengetően nagy probléma, viszont általában ez az, ami összetapasztja a szennyeződéseket és ételmaradékokat. Ez a példa ugyanúgy vonatkozik a WC-re és a kádtisztító szerekre is egyaránt. A baj forrása az, hogy legtöbbször lusták vagyunk elolvasni a termék leírását, ami pedig szinte mindig feltünteti, hogy az adott szer milyen hígítási aránnyal rendelkezik.

A samponok és a tusfürdők esetében a hajjal összeragadva ezek szintén károkat okozhatnak, és végül duguláshoz vezethetnek. Ha összegezni szeretnénk, akkor a dugulás okai főként a lerakódott ételmaradékok, szennyeződések, valamint a samponok és tusfürdők, viszont a problémát egy kis odafigyeléssel akár el is lehet kerülni. Amennyiben viszont szembe kell néznie a dugulással, érdemes a munkát egy szakképzett szerelőre bízni.