Egyszerű megoldások a dugulások ellen

A lakáshoz tartozó szaniterek kifogástalan működése alapfeltétele annak, hogy jól érezzük magunkat otthonunkban. Ha folyamatos dugulással kell szembesülni a fürdőszobában, a konyhában vagy a toalettben, az rányomja a bélyegét a komfortosságra, és persze nem utolsó sorban rengeteg bosszúsággal is jár.

A méregdrága vegyi anyagok ugyan gyors megoldást ígérnek a problémára, de sokan nem kedvelik ezeket magas áruk és erősen maró jellegük miatt. Mit tehetnek azok, akik környezetbarát és olcsó módon szeretnének megszabadulni a dugulásoktól? Az ecet már számtalanszor bebizonyította a háztartásban, hogy kiválóan alkalmas a mindennapi használatra.

Nincs ez másként akkor sem, ha a szaniterek rendszerének áttisztításáról van szó. Öntsünk ecetet a lefolyóba, és öblítsük át a rendszert forró vízzel kis idő után. A hatás jelentősen fokozható, ha először szódabikarbóna kerül a lefolyóba, és erre öntjük rá lassan az ecetet. A felpezsgő habzás friss illattal társul és makacs dugulásoknak is garantáltan búcsút mondhatunk ilyen módon. Nem kell csillagászati összegeket kifizetni annak érdekében, hogy a lefolyók újra átjárhatóak legyenek, mindössze elég, ha ecet és szódabikarbóna van otthon.