Duguláselhárítás a hírhedt bórax segítségével

Ön hallott már a bóraxról? A bórax, vagyis a nátrium-tetraborát már több ezer éve tisztítószerként szolgál, viszont a mai reklámokban szinte már alig szerepel. Elfelejtik, hogy a bórax nemcsak ipari célokra alkalmas, hanem akár háztartási felhasználásra is, méghozzá a duguláselhárításra.

A bórax akár kis mennyiségben is mérgező lehet, tehát mindenképp tartsa távol a gyerekektől és az élelmiszerektől is. Viszont amellett, hogy mérgező, kiváló tisztítószer is és számos kémiai tulajdonsággal rendelkezik. A kémiai reakció meleg vízben sokkal kedvezőbben megy végbe, mint a hideg vízben, tehát ha meleg vízzel keveri, akkor intenzív tisztító és fehérítő hatása van. El lehet vele távolítani a penészt is, vagy akár a ruhákból a makacsabb foltokat is.

Ezen kívül duguláselhárításhoz is kiváló lehet, főleg a WC kagyló tisztán tartását lehet vele elérni, ráadásul rendkívül olcsó is, mindössze pár száz forintba kerül. Tegyen egy tölcsért a lefolyóba és öntsön bele egy fél pohár bóraxot, majd ezután 2 pohár forró vizet is. Amennyiben már nem használ a bórax sem, érdemes egy szakképzett szerelőhöz fordulni, aki majd könnyedén megoldja a dugulást a modern eszközök és több éves tapasztalatának segítségével.