Gondoljon már most a fűtési szezonra!

Szeretné, ha a fűtési szezonban minden rendben menne, és nem akkor szembesülne meghibásodásokkal, amikor már kint mínuszok röpködnek? Míg tart a nyári forróság, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy ez nem mindig lesz így.

Bár a fűtésszerelő szakemberek minden évben felhívják figyelmünket a fűtőtestek ellenőrzésének fontosságára, de nem érdemes ezzel megvárni az utolsó október-novemberi rohamot. Nem csak az ellenőrzésen érdemes elgondolkodni, hanem akár azon is, hogy lakásfelújítás alkalmával a teljes rendszert lecseréljük. A korszerű fűtési megoldásoknak köszönhetően havonta komoly ezreket spórolhatunk meg a fűtéssel.

Ugyanakkor tény az is, hogy az ingatlan hőszigetelése, valamint a nyílászárók állapota is nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy sikerüljön valóban felfűteni a lakást. Ha hideg falfelületek keletkeznek akár a fűtés, akár a szigetelés hiányosságaiból adódóan, azzal a penészesedés megjelenését kockáztathatjuk, ami végső soron a lakók egészségi állapotára is rányomhatja bélyegét. A fűtési szezonra való felkészülést tehát érdemes mihamarabb elkezdeni. A teendőket bízzuk szakemberre, hiszen a munkálatok speciális eszközöket és persze hozzáértést követelnek meg!