A légbeszívó szelep hatékony alkalmazása

Légbeszívó szelepet, akkor szoktunk alkalmazni, amikor nem tudjuk megoldani más módszerrel, hogy a lefolyó rendszerében ne alakuljon ki vákuum. Minden lefolyónak muszáj szellőznie néha, mert ha nem szellőzik, akkor a nagy mennyiségű víz lefolyása során vákuum keletkezik és a kifolyó víz a csővezetékekben megszorul pontosan úgy, mint ahogy a víz beszorul egy szívószálba.

A mosogatókba ezeket a légbeszívó szelepeket akár utólag is be lehet szerelni, vagy akkor is, amikor először szereli be a mosogató rendszert. Fürdőszobai mosdók alá is érdemes beszereltetni, mert amikor leengedjük a tálca vizet nem kap levegőt a rendszer, így ide is beszorulhat a víz. Ha légbeszívó szelepet vásárol azt mindenképpen egy szakértővel szereltesse be, és ne kezdjen bele magánakciókba, mert az akár rosszul is elsülhet, és lehet, hogy később így is úgyis szerelőt kell majd hívnija, tehát spóroljon időt és energiát is!

Bízza a munkát mindig egy szerelőre, aki több éves tapasztalattal rendelkezik, és akinek megvannak a megfelelő eszközei ahhoz, hogy ilyesmit végezzen. A légbeszívó szelepek tehát rendkívül hasznosak lehetnek, ezért megéri szert tenni egyre-kettőre, mert hosszútávon jobban jár így és sokkal kifizetődőbb lesz.