E-mail: info@futes-gazszereles.hu • Telefon: +36 20 366 7906

Ha a dugulás témaköre kerül szóba, akkor legtöbben azonnal az ingatlanon belüli okokra szoktunk gondolni. Ugyan kétségtelen, hogy a konyhai, fürdőszobai szaniterek nem megfelelő használata nagymértékben hozzájárul a dugulások kialakulásához, de nem ez az egyetlen oka a kellemetlenségnek.

Kevesen tudják, hogy a kertben elhelyezett csövek repedése, törése is duguláshoz vezethet. Mire gondolunk pontosan? A főként toalettben visszafolyó szennyvíz a leggyakrabban a kerti problémára igyekszik felhívni a figyelmet. Esőzések alkalmával ugyanis a talajvíz és a csapadék a csövekbe nyomul, majd azokon keresztül a toalettben tör utat magának. A jelenség rendkívül sok gondot okoz, és az ingatlan higiéniájára is rányomhatja bélyegét.

Tenni azonban nem csak akkor lehet ellene, ha a csövek cseréje válik aktuálissá, hanem már a kertépítés során is. Érdemes szem előtt tartani azt, hogy a lefektetett csövek közelébe ne ültessünk nagyobb gyökérzettel rendelkező növényeket és főként ne fákat, hiszen ezek egy idő után jó eséllyel okoznak csőtörést, s ezzel együtt dugulásokat az otthon falain belül. Ha nem boldogul a helyzettel saját maga, akkor megéri szakemberhez fordulnia, aki mind profi kertépítés, mind az esetlegesen felmerülő dugulások kapcsán nagy segítséget jelenthet.

Kérdezzen, válaszolunk!
Kérjen ingyenes visszahívást! | +36 20 366 7906