Hogyan kell légteleníteni egy radiátort

A modern fűtési technikák ellenére még ma is a legtöbb lakásban megtalálható fűtési módnak nevezhető a házközponti, illetve távfűtéses rendszerek, melyek legtöbb esetben a radiátorok által adják át a hőt.

Mikre érdemes oda figyelnünk?

Ma már nem csak a különféle bútorok közül válogathatunk, hanem arra is van lehetőségünk, hogy a több fajta radiátor közül is kiválasszuk a számunkra és az otthonunkba legmegfelelőbb és legjobban alkalmazható radiátorokat. De itt nem csak a külső dizájnra kell figyelnünk, hanem sok más tényezőket is figyelembe kell vennünk, mint pl. fűtőérték, a lakás melyik részébe kerül, méretek, csatlakozások, illetve ma már számos szín közül is válogathatunk. Elsőre talán furának tűnik ez a sok szempont, de gondoljuk csak át, mikor egy kanapét választunk az új otthonunkban, akkor hány szempontot vesszünk figyelembe, annak érdekében, hogy mindenki számára megfeleljen. Amikor z új otthonunkat tervezzük, akkor érdemes arra törekedni, hogy megtaláljunk egy, olyan stílust, amely a család minden tagjának elnyeri a tetszését, hiszen a jobb esetben akár egy élten át is néznünk kell.

Radiátor légtelenítése

Radiátor légtelenítése

Az mellett, hogy egy radiátor esztétikailag mennyire felel meg talán a kisebb gondnak mondható, sokkal inkább arra kell odafigyelnünk, hogy megfelelő hőérzetet biztosítson, abba a lakótérbe ahova elhelyezzük. Annak érdekében, hogy évről évre jól működjön és teljes mértékben működő képes legyen az otthonunkban alkalmazott radiátor érdemes időközönként egy kis karbantartással fordulni felé. Gondolunk itt arra, hogy ha szivárog, rozsdásodik, vagy ha kotyogó hangokat hallat. Az utóbbi azt jelentheti, hogy ki kell levegőztetnünk. Ilyenkor a legjobb elzárni a kazánt és a szivattyút. Minden radiátoron található egy szelep, melyhez tartozik egy kis kulcs. Addig kell nyitva tartanunk a szelepet még a víz meg nem jelenik, és már kész is.