Hogyan válassza ki a megfelelő fűtési szakembert?

A megfelelő fűtési szakember kiválasztásakor vannak olyan kulcsfontosságú kérdések, amelyekre gondolni kell. Ebben a cikkben lépésről lépésre átvezetjük önt ezeken. Válasszon valakit, akinek több éves tapasztalata van, ez az első és legfontosabb. Ha a munkája gázzal jár, ellenőrizze, hogy a szakembernek megvan-e minden engedélye a szereléshez. olyan szakembert válasszon, aki előre elmagyarázza, hogy mit fog csinálni, és mindig nézzen utána az akkreditációval kapcsolatban. Végül pedig, az anyagiakat még a munka megkezdése előtt tisztázza.

A munka minősége és az anyagiak is nagyon fontosak

Miután megtalálta a megfelelő tapasztalattal rendelkező  szakembert kérjen tőle a munkájukról készült fotókat, és ha egy nagyobb munkát bízna rá, akkor próbáljon meg beszélni egy-két korábbi ügyfelével. Ez lehetővé teszi az ön számára, hogy megtudja, milyen a kivitelezés színvonala. Ha a fűtési munka magába foglalja a gázt, akkor a szakember aki dolgozik rajta, jogilag kötelező benne legyen a gázbiztonsági nyilvántartásban. Ez a gázmérnökök hivatalos jegyzéke, akik biztonságosan dolgoznak a kazánokon, tűzhelyeken, cirkókon és minden más gázkészüléken. Ellenőrizheti, hogy egy adott szakember benne van-e ebben a nyilvántartásban.

Fűtési szakember

Fűtési szakember

Válasszon egy olyan szakembert, aki a megtekintés után részletes írásos dokumentumot ad Önnek, minden költséget lebontva. Ezeknek tartalmazniuk kell minden munkát és anyagot, valamint az esetleges többletköltségeket, például a fűtési rendszer áramfelvételének díját. Érdemes azt is megkérdezni, hogy egy szakember tagja-e bármely szakmai szervezetnek. A konkrét tagságtól függően ez extra védelmet nyújthat Önnek fogyasztóként, tehát olyan szakembert keressen, aki tagja valamilyen gázszereléssel kapcsolatos szervezetnek. Érdemes tehát átfogó kutatást végezni mielőtt gázszerelő szakembert választ, hiszen nem mindegy, hogy ki nyúl hozzá a fűtési rendszerhez.