Hogyan legyen gazdaságosabb a fűtésünk?

A megfelelő fűtés elengedhetetlen otthonunkban, hiszen ez nélkül igencsak nehezen képzelhetőek el a hideg téli napok. Azonban azért a plusz melegért sokszor igen borsos árakat kell kifizetnünk. Azonban fontos tudnunk, hogy van egy-két tényező, amely nagymértékben befolyásolja azt, hogy mennyi az a meleg, amely csakúgy kiszivárog otthonunkból, és ez által többletköltségeket jelent.

Az, ami mindennél többet jelent ahhoz, hogy a fűtésünk gazdaságos legyen, a nyílászáróink minősége. A rosszul záródó, rosszul szigetelő, régi ablakainkon és ajtóinkon keresztül ugyanis évente akár kisebb vagyonok is kiszivároghatnak meleg formájában. Ezért érdemes évről-évre felülvizsgálni azokat, és ha hibát észlelünk rajtuk, akkor kijavítani. Sokszor megéri kicserélni is az adott nyílászárókat, hiszen leszámolva az új darabok sokszorosan meghozzák az árukat a fűtésszámlánkon. Amennyiben azonban úgy érezzük, hogy erre nincs keretünk, akkor más módszereket is bevethetünk. Érdemes például pokrócokat vagy esetleg más vastagabb ruhaneműket felcsavarni, és megpróbálni velük minél inkább betömni az ablak réseit. Már az is sokat jelent, ha csak az ablakpárkányra helyezünk fel egy pokrócot.

Igyekezzünk hát ehhez mérten spórolni a fűtésünkön, hisz nemcsak a pénztárcánknak, de a környezetünknek is jót tehetünk vele!