Csőtörés a kertben? Komoly gondot okozhat!

Ha visszafelé folyik a szennyvíz a toalettben, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy valójában akár csőtörés is állhat a háttérben. Ilyen esetben nagyon fontos, hogy azonnal szakemberhez forduljunk, hiszen nem csak otthonunk higiéniáját kockáztatjuk, de a toalett is használhatatlanná válik.

A tapasztalatok gyakran azt mutatják, hogy a kiváltó ok a kertben keresendő, és az esőzések alkalmával így telik meg a csatorna szennyvízzel, és folyik az visszafelé, a lakás irányába. S hogy mégis miként alakulhat ki csőtörés a kertben, a föld alatt? A csövek mellett elhelyezett kerti növények egy idő után méretes gyökeret növesztenek, mely akár bekúszhat a csövek apró réseibe, s lassan szétfeszíti azt.

Különösen nagy a probléma akkor, ha hatalmas fák is megtalálhatóak a kertben a csövek környékén. Kertépítés során megéri tehát odafigyelni arra is, hogy milyen növényeket hova telepítünk. Mivel a lejtés szöge és az elhelyezés szempontjából korántsem mindegy, hogy miként történik a csövek cseréje a kertben, így ezt a feladatot mindenképpen megéri szakemberre bízni. A házilagos kísérletezgetések a végén sokkal többe kerülnének, mintha már az elején a szakmai segítség mellett döntenénk.