Hogyan lehet csökkenteni a költségeket a nyár folyamán

A fűtés lehet az utolsó dolog, amire gondolunk, amikor az esték egyre hosszabbá válnak és a meleg levegő végre megérkezik, de a nyár legideálisabb ideje a kazán és a fűtőrendszer karbantartásának, csökkentve ezzel a téli fűtési költségeket.

Szervizelje kazánját nyáron

A hibás kazán azt jelentheti, hogy pénzt pazarol a fűtésre és a nyár a tökéletes alkalom annak ellenőrzésére, hogy minden rendben van-e vele, hiszen ilyenkor nem használjuk azt. A kazán a nyári hónapokban nem fog teljes mértékben tönkre menni, de ha probléma merülne fel, megjavíthatja azt, vagy újat vásárolhat. A gázkazánokkal foglalkozó szakemberek sokkal könnyebben elérhetők nyáron a kevesebb hívás miatt, és még jobb ajánlatot is kaphat a nyári időszakban. Az a gondolat, hogy új kazánt vásároljon, hatalmas fejfájást okozhat, de néha ez ésszerű választás, mivel a nem hatékony kazánok hosszú távon sokkal több pénzbe kerülnek mint egy új, jól működő, modern kazán. Sokféle kazán van a piacon, de ha egy régi kazánt új modellre cserél, azonnal javítja az energiahatékonyságát; kevesebb javításra lesz szüksége, környezetbarátabb és jobb irányítású lesz a készülék.

Ha új kazánra van szüksége, akkor legalább egy kis időt megtakaríthat, amíg az elkerülhetetlen fagy be nem áll. Alig várja, hogy a kazánt nyáron kikapcsolja? Sajnos, a kazán típusától függően, ez valójában több kárt okozhat, mint hasznot, és még több pénzbe is kerülhet. Nagyon jó ötlet a nyári időszakban néhány héten keresztül rövid ideig bekapcsolni a kazánt, hogy megakadályozza a szelepek beragadását és ezzel ellenőrizni is tudja, hogy minden megfelelően működik-e és hogy a hideg időszakban is hibátlanul működni fog. A légtelenítés hatékonyan kiszabadítja a csapdába eső levegőt, amelyet így kell elvégezni: Kapcsolja be a radiátorokat, majd ellenőrizze, melyiket kell légteleníteni. Kapcsolja ki a radiátorokat, és rögzítse a radiátorkulcsot az érintett radiátorok szelepéhez, majd fordítsa el az óramutató járásával ellentétes irányban. Amikor a levegő kilép a radiátorból, sziszegő hangot fog hallani.