Hogyan működik a tartály nélküli vízmelegítő?

Ma már nagyon sok különféle fejlett technika közül válogathatunk, melyek mind a kényelmünket szolgálhatják. Mi most ebből fogunk bemutatni egyet.

Miért jók a tartály nélküli vízmelegítők?

Napjainkban egyre több helyen találkozhatunk, ilyen megoldásokkal, melyek több okból is jónak bizonyulhatnak. Ezek a vízmelegítők azonnali meleg vízzel szolgálnak, nincs olyan, hogy bárki kifürödné a tartályt. Megkülönböztethetünk villanyáram és gáz, illetve fa tüzelés által működtett rendszereket is. Amennyiben a villanyáramos megoldást vesszük alapul, akkor el kell mondanunk, hogy a meleg víz az mindig biztosítva lesz számunkra, amennyiben az elektromos áram is rendelkezésünkre áll. Viszont azzal számolnunk, kell, hogy a villanyórát az rendesen pörgeti. A vizet olyan módon tudja felmelegíteni, hogy amikor megnyitjuk a csapot, akkor a víz egy fűtőszalon keresztül folyik át, melynek következményében azonnali melegvízhez jutunk. Jó megoldás lehet, amennyiben a földgáz, vagy más tüzelési forma túl drága lenne, illetve komplikált lenne annak bevezetése.

Vízhőmérséklet változás
Vízhőmérséklet változás

Ez tulajdonképpen egy bizonyos átfolyási megoldáson alapszik, amely akkor lép életben, amikor megnyitjuk a csapot, azon belül is a meleg vizet. A tárolásos bojleros megoldások sokszor jobb megoldásnak bizonyulnak, hiszen abban az esetben, akkor is rendelkezhetünk meleg vízzel, ha éppen elmegy az áram. Viszont, olyan helyeken, ahol hely szűkében vagyunk, ott az átfolyós megoldás bizonyul a jobbnak. Az elektromos vízmelegítők ára nagyon sokban függhet attól, hogy milyen igényekkel rendelkezhetünk. Ugyanis attól függően, hogy milyen kapacitással és műszaki paraméterekkel rendelkezik, nagyban változhat az ára. Illetve az árat a kiválasztott márka is nagyban befolyásolhatja. Mielőtt megvásárolnánk a kiválasztott modellt, mindig kérjük ki egy hozzáértő véleményét.