Ne hagyja, hogy ezek a téli katasztrófák megtörténjenek az otthonával

Amennyiben nem járunk el elég körültekintően a nagy hidegek alakalmával, akkor azok akár súlyos következményekkel is járhatnak. Amely azt jelentheti, hogy különféle károkat okozhat a hideg az otthonunkban.

Mikre kell felkészülnünk?

Leginkább olyan otthonok esetén állhatnak fenn különféle problémák, melyek nincsenek rendszeresen fűtve, illetve a megfelelő szigetelés is hiányzik. Gyakori probléma lehet ilyen helyeken, hogy egyes csövek elfagyhatnak. Legfőképpen ez olyan esetekben a jellemző, ha külső falakon vannak a vezetékek, illetve olyan padlástéren, ahol szintén kérdéses a szigetelés. Amennyiben téli hideg időjárás alkalmával a csapokból nem jön ki víz, akkor nem is kell erőltetni, ugyanis abban az esetben biztos, hogy fagyással állunk szemben. Ilyen esetekben azonnal intézkedni kell, hogy a csövek nehogy elrepedjenek. Ugyanis, ha az megtörténik, akkor könnyen oda vezethet, hogy az egész otthonunkat elöntheti a víz. Így még nagyobb kárral kell szembe néznünk. Ám nézzük mit tehetünk ilyen helyzetekben? A legjobb, ha azonnal egy szerelőhöz fordulunk, ugyanis a magasan szakképzett szerelők, olyan módszereket tudnak alkalmazni a megfagyott csövek ellen, hogy azok nem károsodnak tovább.

Fűtési szezon
Fűtési szezon

Viszont a fagyás veszélye nem csak bel, de érthető módon kül területeken is érinthet bennünket. Mégpedig itt a csatornákra gondolunk. Melyekbe a nagy hidegek alkalmával befagyhat a csapadék, melyek csak igen nehezen tudnak kiolvadni. Viszont a tetőről, ha megindul olvadni a ráfagyott csapadék, illetve hó, akkor az komoly gondot okozhat. Ugyanis a befagyott csatorna nem tudja megfelelően elnyelni a felolvadt vizet, amely minden irányba elkezd folyni. Ez pedig súlyos következményekkel is járhat, mivel akár a tetőszerkezetet és a falakat is eláztathatja. Legjobb, ha minden eshetőségre felkészülünk, így elkerülhetjük a kellemetlenségeket.