Honnan tudhatjuk, hogy mikor van szükségünk szakemberre?

Sok esetben úgy vélekedünk, hogy nem hívunk szerelőt, ugyanis az költséges, illetve sok esetben akár naphosszakat is várhatunk a megérkezésükre. Viszont vannak olyan esetek, melyekben ezek elkerülhetetlenek.

Gázkazán esetén mindig forduljunk szakemberhez!

Sokan úgy vélekednek, hogy a fűtésszezon befejeztével el is lehet felejteni a kazánt. Viszont fontos, hogy tisztázzuk, hogy ebben az esetben mindig célszerű szakemberhez fordulni, mivel ha nem így tesszünk, akkor akár bajba is kerülhetünk. Ugyanis a gázszivárgás, vagy egy meghibásodott kazán akár életveszélyes is lehet. Így bármilyen gondot észlelünk, akkor rögtön kérjük ki egy szakember segítségét. Egy megszakadt, vagy szivárgó nagyon komoly veszélyt jelenthet. Többek között azért is fontos a rutinszerű ellenőrzés mivel ezzel sok esetben elkerülhetjük a nagyobb problémákat. A földalatti gázszivárgásra nem lehet felkészülni, illetve sok esetben nem is észlelhető, addig még nem válik komolyan veszélyesé.

Amennyiben bármilyen jelét észleli annak, hogy gázszivárgás lehetséges, akkor azonnal meg kell tenni a következő szükséges óvintézkedéseket. Ilyen lehet az, hogy nyissunk ki minél több ablakot, kerüljünk el minden olyan műveletet, amely nyílt lánggal járhat együtt. Még a villanykapcsolók is veszélyesek lehetnek. Ugyanis minimális szikra is akár szivárgás esetén berobbanthatja a lakást. A következő lépésként forduljunk az illetékes személyekhez, és jelentsük a vészhelyzetet. Majd a szomszédságunkat is figyelmeztessük a vészhelyzetre és kerüljünk minél távolabb a probléma helyszínétől. Legjobb, ha friss levegőre megyünk, ugyanis is kerülhetjük el leginkább a mérgezést. Tehát, ha nem szeretnénk ilyen komoly problémával szembe nézni, akkor ne feledkezzen el az éven karbantartásokról, mellyel nagyon sokszor elkerülhetjük a komolyabb problémákat.