Magas a vízszámlája?

Idejében derüljön ki ha a társasházban vagy akár családi házban csőtörés vagy csak vízszivárgás miatt megemelkedik a vízszámlája! Hisz azt Ön sem használja el és a szolgáltatónak is hiányként lép fel ezért ezt általában a fogyasztónak kell fizetnie. Ha magas a vízszámlája, ezek a tippek segíthetnek meghatározni, van-e szivárgás.

Helyezzen néhány csepp vörös ételfestéket a WC-tartályba. Ha a tálban lévő víz pirosra vált, anélkül, hogy öblítené, akkor egy szivárgásos WC-vel rendelkezik. Lehet, hogy ki kell cserélnie a csappantyút vagy az öblítőszelepet a WC-tartályban.

Ha a WC-k nem szivárognak, ellenőrizze az összes vízszintet. Egy folyamatosan csepegő csaptelep akár évi 15 000 liter vizet veszíthet. Ez elég egy medence feltöltéséhez!

Amit a szivárgásról tudni illik!

Ha nem talál szivárgást a WC-ben vagy a csaptelepekben, akkor szivárgás lehet a falon vagy a padlón. A föld alatti szivárgás hatalmas mennyiségű vizet fogyaszthat. Soha nem veszi észre egy régi horganyzott cső vagy rézcső, amely a földbe szivárog.

Ha nem találja meg a szivárgást, érdemes felhívni a helyi vízvezeték-társaságot. A 24 órás vízvezeték-probléma költségei több-ami ezen időszak alatt el tud szivárogni,- és egyéb károkat okozni, (falvizesedés, szőnyeg, bútorok elázása, amit csakis cserével lehet helyrehozni hisz a vastagsága miatt nem szárad ki igy dohosodik penészesedik),-mint egy szakember felvétele vízvezeték-javításra.

A legkomolyabb vízvezeték-problémák általában télen jönnek befagyott csövek formájában. Megfelelő szigetelés nélkül a berendezés belsejében lévő víz lefagyhat, és ezzel megállíthatja az áramlást. Sajnos az emberek ezt észlelik elsőként azáltal, hogy megpróbálják bekapcsolni a csapot, és semmi sem jön ki. De ezzel nem ér véget. Idővel a befagyott víz megolvadhat, ismét folyadékossá válhat, és óriási terhet jelent a csöveknek, ami azt eredményezheti, hogy eltörnek. Ez kiterjedt és még drágább rendetlenséget okozhat otthonában. Szerencsére vannak módok ennek megelőzésére.